(Last Updated On: February 19, 2018)

Unul dintre cei mai buni medici de ortopedie din România, care a avut-o pacientă pe Simona Halep, a declarat la Telekom Sport că tendinita nu trece în 17 sau 18 zile, atât cât a luat pauză sportiva noastră.

Medicul Vlad Predescu, citat de adevarul.ro: *Când vorbim de un om normal, care nu face sport de performanţă, durerile în astfel de situaţii sunt destul de mici. Dar la sportivii de performanţă, cum e şi cazul Simonei, lucrurile se schimbă radical.

Simona Halep, verdict dur de la fostul său medic ortoped. Când ar putea reveni să joace pentru apărarea numărului 1 mondial WTA 1

*La problema medicală pe care o are Simona se recomandă repaus timp de o lună, proceduri de fizioterapie şi administrarea de antiinflamatorii. Dacă se constată, în timp, din nou, o recidivă, atunci perioada de repaos poate ajunge până la şase săptămâni. *Dacă recidivele sunt foarte dese, atunci se poate recurge şi la intervenţia cirurgicală. Asta doar în cazuri excepţionale.

*Înainte de a lua decizia revenirii pe terenul de antrenament se impune efectuarea unor ecografii şi a unui RMN pentru a se vedea foarte clar, dacă mai există inflamaţia sau lichidul.

Simona Halep, recent, citată de stiripesurse.ro: “Piciorul drept, talpa, accidentarea de la Melbourne o am încă şi am avut-o zilnic. Am simţit dureri în fiecare meci, dar astăzi a fost din ce în ce mai rău în timpul meciului şi am hotârât să mă retrag. Îmi trebuie pauză, nu am stat suficient după injecţia pe care am făcut-o acasă.

M-am retras şi de la Dubai. Următorul turneu este Indian Wells”.

Simona Halep va reveni pe primul loc mondial, începând cu 26 februarie deoarece daneza Caroline Wozniacki, locul I WTA, a fost eliminată în semifinalele Qatar Open.

Deşi a pierdut în semifinale, Wozniacki se va menţine pe prima poziţie mondială, în ierarhia ce va fi publicată luni, cu 8.010 puncte WTA. În acest clasament, Halep, care s-a retras din semifinalele Qatar Open, din cauza unei accidentări, va avea 7.965 de puncte, rămânând pe 2.

Însă daneza va pierde săptămâna viitoare punctele aferente finalei de la Dubai, 585, disputată anul trecut, când turneul din Emiratele Arabe United era de categorie Premier 5. Turneele de la Doha şi Dubai alternează an de an categoria, Premier (470 depuncte pentru victorie) cu Premier 5 (900 de puncte pentru victorie). Astfel, Wozniacki va pierde 585 de puncte, cât a reprezentat finala jucată anul trecut la Dubai şi pierdută cu 4-6, 2-6, în faţa ucrainencei Elina Svitolina, și va rămâne cu 7.425 de puncte, scrie News.ro.

În aceste condiţii, Simona Halep va începe la 26 februarie a 17-a săptămână ca lider WTA. Ea a urcat pe această poziţie la 9 octombrie 2017 şi a părăsit-o la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în faţa Carolinei Wozniacki.