(Last Updated On: February 20, 2018)

Problemele de sănătate ale Simonei Halep se pare că sunt mai serioase decât se credea la început. După ce a abandonat la Doha și a renunțat la Dubai, se pare că nu va merge nici la Indian Wells. Stere Halep, tatăl Simonei, a vorbit despre starea jucătoarei și a spus că aceasta mai are nevoie de cel puțin o săptămână de pauză.

“Simona are nevoie de repaus total cel puţin o săptămână. Fără antrenamente și fără efort fizic. Vom vedea apoi cum se simte și dacă starea ei se îmbunătăţeşte sau nu.

Simona Halep Ratează încă un turneu major? Tatăl ei, noi detalii despre starea de sănătate 1

Participarea la Indian Wells? Nu ştiu. Rămâne de văzut. Cert este că sănătatea este cea mai importantă şi trebuie să se refacă complet înainte de a reveni în competiţii”, a declarat Stere Halep pentru Fanatik și preluat de Gazeta Sporturilor.

Unul dintre cei mai buni medici de ortopedie din România, care a avut-o pacientă pe Simona Halep, a declarat la Telekom Sport că tendinita nu trece în 17 sau 18 zile, atât cât a luat pauză sportiva noastră.

Medicul Vlad Predescu, citat de adevarul.ro: *Când vorbim de un om normal, care nu face sport de performanţă, durerile în astfel de situaţii sunt destul de mici. Dar la sportivii de performanţă, cum e şi cazul Simonei, lucrurile se schimbă radical.

Simona Halep Ratează încă un turneu major? Tatăl ei, noi detalii despre starea de sănătate 2

*La problema medicală pe care o are Simona se recomandă repaus timp de o lună, proceduri de fizioterapie şi administrarea de antiinflamatorii. Dacă se constată, în timp, din nou, o recidivă, atunci perioada de repaos poate ajunge până la şase săptămâni. *Dacă recidivele sunt foarte dese, atunci se poate recurge şi la intervenţia cirurgicală. Asta doar în cazuri excepţionale.

*Înainte de a lua decizia revenirii pe terenul de antrenament se impune efectuarea unor ecografii şi a unui RMN pentru a se vedea foarte clar, dacă mai există inflamaţia sau lichidul.

Simona Halep, recent, citată de stiripesurse.ro: “Piciorul drept, talpa, accidentarea de la Melbourne o am încă şi am avut-o zilnic. Am simţit dureri în fiecare meci, dar astăzi a fost din ce în ce mai rău în timpul meciului şi am hotârât să mă retrag. Îmi trebuie pauză, nu am stat suficient după injecţia pe care am făcut-o acasă”.