(Last Updated On: February 17, 2018)

România riscă să ajungă sub teroarea infractorilor. Încurajați de guvernanți care îi scot din pușcării mai repede, infractorii mai primesc o veste „bună”. Unele posturi de Poliție se închid la ora 16:00 din lipsă de personal dar și pentru că s-a tăiat sporul de permanență.

Creşterea de 25% a salariilor aplicată de la 1 ianuarie a avut loc, însă pentru mulţi bugetari a însemnat câteva zeci sau sute de lei în minus la salariu.
Situația a devenit mult mai grea pentru 10 mii de poliţişti, care s-au trezit cu bani mai puțini după ce nu au mai primit un spor de muncă sumplimentară. Trecerea contribuţiilor la angajat a făcut ca medicii să nu simtă mult anunţată majorare a salariilor. În cazul lor însă, urmează o a doua mărire, în martie.

România, raiul infractorilor? DEZASTRU în Poliție! 10.000 dintre ei au venituri mult mai mici, după 'creșterea' oferită de Guvernanți. Posturi de Poliție închise după ora 16:00 1

Din cei 50 de mii de poliţişti, pentru o cincime, creșterea salarială a venit cu mai puţini bani. Sunt cei care încasau un spor de muncă suplimentară.

″15% dintre poliţişti au luat salarii mai mici cu 400-500 de lei”, explică Andrei Ene, Poliţia de Frontieră, conform Știrile Pro TV și preluat de stiripesurse.ro.

″Nu există niciun minus la salariu, era doar un spor discriminator″, a infirmat Carmen Dan.

Iar poliţiştii au mai descoperit că nu li se ia în considerare, la calculul venitului lunar, coeficientul pentru studii superioare în cazul agenţilor, poziţie pentru care în mod obişnuit nu este nevoie de o facultate.

Reporterii Digi 24 spun că mai multe posturi de Poliție din Teleorman, județul lui Draagnea și a ministrului de Interne, Carmen Dan, sunt închise după ora 16:00.
Este chiar ora 18.00 şi dacă ai o problemă în Siliştea Gumeşti şi vrei să ajungi la postul de poliţie, vei găsi uşa închisă.
Efectiv a fost pus lacătul pe uşă.

Localnicii ştiu că există doi poliţisti în satul lor şi că nu au colegi care să preia tura pentru un program permanent.

La 10 kilometri distanţă, în altă localitate, 2.000 de oameni s-au împăcat cu ideea că poliţistul îi păzeşte doar opt ore pe zi. Seara este greu să găseşti şi sediul, darămite pe cineva în el.

Iar asta se întâmplă în localitatea unde numărul infracţiunilor a crescut de trei ori în ultimul an, conform datelor pe care le are Poliţia judeţului Teleorman.

Lipsa de poliţişti se simte nu doar la posturile din comune. În Teleorman au existat anul trecut aproape trei mii de conflicte la care a fost nevoie de intervenţia trupelor speciale. În multe cazuri ofiţerii au ajuns cu întârziere.

Un ofiţer de la Serviciul de Acţiuni Speciale Teleorman a declarat pentru Digi24, sub protecţia anonimatului că nu are destui colegi şi pentru tura a treia. De la miezul nopţii până la opt dimineaţa… „se asigură intervenţia de la domiciliu. În zilele de weekend se lucrează de la ora 10 dimineaţa la ora 22 seara. Se ajunge şi după o oră oră şi jumătate la evenimentele solicitate. Au fost persoane vătămate, lucru care se putea evita prin simpla noastră intervenţie în timp util dacă eram la serviciu în momentul respectiv”.

Carmen Dan – ministrul Afacerilor Interne: „Nu există nicio situatie aşa cum nici nu a existat vreo situaţie în care vreun sediu de poliţie să se fi închis la ora 16. Vă asigur de lucrul acesta!”

În Dolj, un criminalist asigură permanenţa în 14 localităţi. Până acum nu s-a plâns, în ciuda greutăţilor, pentru că îi place meseria. De luna aceasta, însă, va fi plătit mai prost, pentru că statul i-a tăiat un spor luna.

Polițist criminalist: „Diferenţa e faţă de luna trecută e de 650 de lei. De când sunt criminalist la această unitate de poliţie mi-am confecţionat trusa de criminalist singur, aparatul mi l-am cumpărat în regim propriu”.

Vestea că posturile se închid după orarul unei uzine nu a ajuns nici la urechile noului şef al Poliţiei. Este sigur că realitatea este departe de adevăr.

Cătălin Ioniţă, şeful Poliţiei Române, întrebat dacă sunt posturi de poliţie care se închid după ora 16: „Nu, nu există. Şi nu va exista acest lucru”.

Ministerul de Interne are acum 20.000 de poliţişti în minus. Jumătate dintre ei s-au retras în ultimii doi ani, după ce statul a modificat legea pensiilor.