(Last Updated On: February 26, 2018)

Claudia Gutulescu, o româncă din Anglia, continuă seria amintirilor din ultima vacanță din țară.

Pe Facebook,Claudia Gutulescu a scris: „Singura coada si inghesuiala peste care am dat in Romania, au fost la o mica farmacie de cartier (cea mai apropiata de medicul de familie al parintilor mei).

Româncă din Anglia. Claudia Gutulescu: „Singura coada si inghesuiala peste care am dat in Romania, au fost la o mica farmacie de cartier ... Si acolo....incepeau ca la preot: sa spuna tot. Cineva cu...” 1

Inauntru, lume de toate felurile: tineri, batrani, femei, barbati.
Toti asteptau rabdatori sa le vina randul la ghiseul mic, in fata caruia se aplecau sa vorbeasca prin ferestruica taiata in geamul protector.

Si acolo….incepeau ca la preot: sa spuna tot. Cineva cu dureri de stomac, altcineva cu dureri de cap de multa vreme, tanarului din fata mea ii pica enorm de mult par de cateva saptamani…

Dintre cele 5-6 persoane din fata mea, numai doua aveau o prescriptie de la un medic. Restul, asteptau recomandarile farmacistelor care, sfatoase, imediat serveau 2-3 cutii cu leacuri (dintre care cel putin una era un supliment alimentar deloc ieftin), neaparat insotite de un pansament stomacal in valoare de cateva zeci de lei.

Nu am auzit nici macar din curtoazie o directionare spre un medic sau o recomandare pentru un set de analize inainte de a cumpara un medicament. Nimic. Ascultau problema medicala si serveau in cateva secunde cutiile minune.

Iar oamenii, fericiti ca au gasit solutia, plecau grabiti si usurati (mai ales in portofel) spre casele lor…spre televizoarele unde li se spune foarte clar in reclame platite cu milioane ca medicamentul din plasuta lor este de fapt a opta minune a lumii”.