(Last Updated On: February 20, 2018)

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat la RFI că a luat-o la rost pe Viorica Dăncilă după ce aceasta a declarat că unii europarlamentari români dezinformează Bruxellesul.

„Am întrebat-o şi aseară în avion, dar n-a avut o replică. De altfel, dânsa nici n-a avut în intenţie să se întâlnească cu europarlamentarii români, aşa cum n-au făcut nici Grindeanu, nici Tudose. Ultimul premier care a avut această idee, zic eu, bună să aibă întâlniri de altfel regulate cu deputaţii români din PE au fost domnul Cioloş. Dăncilă deşi a fost membră a PE nu are pe agenda vizitei sale o întâlnire cu membrii PE, ca să lămurim această chestiune” a declarat Cristian Preda pentru RFI.

Premierul României luat la rost în avionul spre Bruxelles. „Poate e mai curajoasă decât Tudose, Tudorel Toader, Dragnea, Tăriceanu şi ceilalţi şi va accepta să ...” 1

Cristian Preda a mai declarat că „dacă la Comisie, doamna Dăncilă va spune vă ascultăm în sfârşit şi cerem avizul Comisiei de la Veneţia, ceea ce domnii Juncker, Timmermans au spus de luni de zile, sigur că dacă ar face acest lucru, ar fi o veste bine primită. Nu ştiu, nu vreau să anticipez.

Poate că doamna Dăncilă e mai curajoasă decât Tudose, Tudorel Toader, Dragnea, Tăriceanu şi ceilalţi şi va accepta să colaboreze cu Comisia. Dacă vine la Bruxelles doar să se confrunte cu reprezentanţii Comisiei şi în general ai instituţiilor europene, nu cred că are vreun rost acest popas în cariera domniei sale”.