(Last Updated On: February 9, 2018)

Conducerea României dă semne că nu știe pe ce planetă se află. Nu a înțeles nimic din criza din 2008. Când cad bursele, ministrul de Finanțe declară senin că România nu este afectată. Așa că PSD mărește salariile parlamentarilor.

Pe Facebook,Oana Pellea a scris: „Bursa din NY a cazut, bursa din Tokio nu se simte nici ea bine…la noi totul este perfect. Romania la vale pe tobogan. Parlamentarii din Romania castiga 25.650 RON PE LUNA …fara facilitati.

Oana Pellea: „Bursa din NY a căzut, bursa din Tokio nu se simte nici ea bine...la noi totul este perfect. România la vale pe tobogan. Parlamentarii din România câștigă 25.650 RON PE LUNA ...fără facilități.  Poate nu s-a înțeles..” 1

Poate nu s a inteles..DOUA SUTE SI CINCI ZECI DE MILIOANE SASE SUTE CINCI ZECI DE MII DE LEI. Din banii nostri! Din buzunarele noastre! Prestand munca cu rezultatele…binecunoscute! Se pare ca noi suntem foarte multumiti de munca prestata din moment ce acceptam aceasta salarizare”.

Digi 24 spune că în tot haosul creat de legea salarizarii şi transferul contribuţiilor, există şi oameni fericiţi. Parlamentarii au primit cu 800 de lei în plus la indemnizaţie. Ceea ce înseamnă automat că le creşte considerabil şi suma forfetară. 25 de mii de lei lunar, de unde până acum era de aproximativ 20 de mii de lei. Şi asta în condiţiile în care birourile din circumscripţie stau mai mult închise.

În legea salarizării, aleşii au coeficient 9. Înmulţim cu salariul minim pe economie, 1.900 de lei, şi rezultă o indemnizaţie brută de 17.100 de lei. Acum putem calcula suma forfetară, care reprezintă o indemnizaţie şi jumătate. Rezultă 25.650 de lei pe lună pentru senatorii şi deputaţii fără funcţie. Sunt 463 în total, deci cheltuiala e de cel puţin 11,8 milioane de lei. Creşterea sumei forfetare faţă de anul trecut este de aproximativ 5000 de lei pentru fiecare ales.

Nu sunt singurele cheltuieli ale aleşilor. Pentru cazare primesc 4.600 de lei pe lună. Dacă renunţă la maşină de serviciu, primesc în jur de 1.000 de lei pentru combustibil. Li se decontează transportul cu trenul, o cursă dus-întors cu avionul pe săptămână şi deplasările în străinătate. Au telefon de serviciu şi tabletă. De asemenea, primesc 2% din indemnizaţie dacă se cazează, în ţară, la hoteluri care nu depăşesc 4 stele. Iar pentru prezenţa la lucrările Parlamentului, mai primesc, pe zi, 2% din indemnizaţie, adică 342 de lei.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, marti, ca scaderea pietelor bursiere internationale nu ne afecteaza, iar imprumutul de doua miliarde de euro luat recent de tara noastra de pe pietele externe “arata foarte clar interesul investitorilor fata de piata din Romania”, transmite news.ro, preluat de hotnews.ro.

“Teoretic, orice poate sa afecteze, intr-un fel sau altul. Partea buna este, si preiau ca mesaj pozitiv ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta la Ministerul de Finante, am avut un imprumut de doua miliarde de euro, ceea ce arata foarte clar interesul investitorilor fata de piata din Romania, fata de economia din Romania, mai ales pe termen lung, asta e un mesaj important.

Oana Pellea: „Bursa din NY a căzut, bursa din Tokio nu se simte nici ea bine...la noi totul este perfect. România la vale pe tobogan. Parlamentarii din România câștigă 25.650 RON PE LUNA ...fără facilități.  Poate nu s-a înțeles..” 2

Al doilea, structura acelor investitori – sunt investitori din tari precum Germania, Austria, UK, America. La fel, costurile sunt unele foarte avantajoase. Sunt trei chestiuni care arata foarte clar increderea investitorilor straini in economia Romaniei pe termen lung, ceea ce conteaza. Nu, nu ne afecteaza, asta e punctul meu de vedere, a spus Teodorovici