(Last Updated On: February 13, 2018)

Monica Niculescu a reușit o victorie de senzație în fața fostului număr 1 mondial, Maria Sharapova, (4-6, 6-4, 6-3). În turul doi de la Doha o va întâlni pe învingătoarea dintre Magdalena Rybarikova (18 WTA) și Fatma Al Nabhani (520 WTA, wild card).

“Niculescu a apelat la o varietate de lovituri pentru a o dobori pe Maria, castigatoare a cinci turnee de Grand Slam de-a lungul carierei. Cunoscuta pentru sliceul sau care sfideaza imaginatia, Monica a apelat la o varietate incredibila de lovituri pentru a trece in trei seturi intense de fostul lider WTA, Maria Sharapova” – wtatennis.com și preluat de hotnews.ro.

Niculescu o învinge pe Sharapova. Jurnalist New York Times: "Bagajul de trucuri al Monicăi Niculescu a fost bogat ca să o scoată pe Maria Şarapova în turul I la Doha" 1 Niculescu o învinge pe Sharapova. Jurnalist New York Times: "Bagajul de trucuri al Monicăi Niculescu a fost bogat ca să o scoată pe Maria Şarapova în turul I la Doha" 2

(foto: Monica Niculescu)

Ben Rothenberg, jurnalist specializat pe tenis la New York Times, a fost fascinat de jocul Monicăi Niculescu din meciul câştigat în faţa Mariei Şarapova, la Doha, informează news.ro. “Bagajul de trucuri al Monicăi Niculescu a fost bogat ca să o scoată pe Maria Şarapova în turul I la Doha”, a scris Rothenberg, pe Twitter.

Niculescu o învinge pe Sharapova. Jurnalist New York Times: "Bagajul de trucuri al Monicăi Niculescu a fost bogat ca să o scoată pe Maria Şarapova în turul I la Doha" 3

Calificarea in turul doi ii asigura Monicai 60 de puncte WTA si 17.325 de dolari. Tot luni, Mihaela Buzarnescu a obtinut si ea biletul pentru turul al doilea (o va intalni in urmatoarea partida pe Jelena Ostapenko).

Pe tabloul principal al competitiei se mai afla trei jucatoare din Romania: Simona Halep, numarul 2 mondial si favorita 2, Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, si Sorana Cirstea, locul 36 WTA.
Vezi video cu bucuria Monicăi Niculescu:

Turneul “Premier 5” de la Doha este dotat cu premii totale in valoare de 3.173.000 de dolari.