(Last Updated On: February 20, 2018)

Judecătoarea Geanina Terceanu a refuzat să meargă la secția de Poliție să se predea în urma sentinței definitve de astăzi și a fost scoasă din casă în cătușe. Ea a primit 7 ani de închisoare pentru că a luat mită ca să dea o sentință favorabilă în dosarul Transferurilor. Când s-a văzut în cătușe, Terceanu a izbucnit în lacrimi.

Conform DNA, în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de judecător la Tribunalul Bucureşti, i-a fost repartizat dosarul transferurilor de fotbalişti, în care fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alţi conducători din fotbal, fuseseră trimişi în judecată pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, informează stiripesurse.ro.

Judecătoarea Geanina Terceanu a refuzat să se predea și a fost scoasă în cătușe din casă. Judecătorul Cristi Danilet: „7 ani închisoare pentru o judecătoare coruptă. Atât a luat pentru că a primit ...” 1

În 3 aprilie 2012, magistratul a pronunţat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii, în temeiul dispoziţiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 (‘fapta nu există’).

Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro.

“Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată lui Terceanu de către inculpaţii Becali, iar suma de 10.000 de euro de către inculpatul Borcea. În cursul anului 2009, o parte din banii primiţi în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiţi de Terceanu la achiziţionarea unei locuinţe (al cărei preţ total a fost de 93.000 euro)”, susţin procurorii.

Pe Facebook, judecătorul Cristi Danilet a scris: „7 ani închisoare pentru o judecătoare coruptă. Atât a luat o nemernică pentru că a primit sute de mii de euro să rezolve o cauză pentru mari ‘oameni de afaceri’ (că dacă le spun ‘afaceriști’ sau ‘penali’ trebuie sa explic ce sunt astea celor care nu au rețineri să arunce termeni precum ‘binom’, ‘statul paralel’, ‘acoperiti’, ‘sorositi’, ‘agenti’, ”sistemul’ etc).

Mă aștept să se înscrie și asta în vreun partid nou înființat, că o fi și ea o victimă a statului paralel sau chiar a lui Soroș, căci văd că e la moda ca cei cu probleme să își fondeze partide, cum a făcut recent un judecător condamnat care se lăuda că trece el cu mașina peste cei care nu dau soluțiile cum vrea mușchiul lui.

Acești judecători au fost eliminați din justiție pe viață. Sau, cine știe, poate îi primește Baroul în sânul său, cum a făcut cu alți magistrați condamnați pentru coruptie sau falsuri și primiti ca persoane demne alături de avocati onesti, ba care le și dau lecții acestora din urmă și au dese poziții vituperate împotriva magistraților.

Acum, fosta judecătoare se va duce unde îi e locul: in penitenciar, alaturi de condamnații definitiv pt încălcarea legii. Astfel de oameni ne fac de râs sistemul și transformă justiția în marfă de tarabă. Regretul meu e unul: că nu sunt prinși mai devreme”.