(Last Updated On: February 19, 2018)

Într-o conferință susținută înaintea meciului cu FC Botoșani din etapa a 25-a a Ligii I, Gică Hagi și-a reafirmat intenția de a pleca din România.

„Voi pleca sigur, doresc numai bine fotbalului românesc. Cel care va ajunge să conducă FRF şi echipa lui au obligaţia să ducă fotbalul nostru la nivelul la care a fost Generaţia de Aur. Ştiu că unora nu le cade bine să fie presiune, unii nu acceptă şi nu le place chestia asta, dar asta trebuie să ne dorim.

Gică Hagi a rămas ferm, pleacă din România: „Voi pleca sigur... Merg pe drumul meu, nu atac, nu mă revolt ...” 1

E clar că sunt numărul 1 care investeşte în fotbalul românesc şi vorbesc aici despre jucătorii pe care i-am dat naţionalelor, plus investiţia privată într-o bază sportivă incredibil de competitivă”, a spus Hagi, citat de libertatea.ro

„Merg pe drumul meu, nu atac, nu pun bombe, nu mă revolt, m-am revoltat acum 8-9 ani, când am construit baza şi am început să dau mulţi jucători la nivel înalt. Asta înseamnă multă muncă, vreau să fiu perceput ca un om de fotbal, nu ca un scriitor sau altceva.

Se fac emisiuni despre cât de înalt e «Gigel» şi cât de scund e «Ionel», în loc să se vorbească despre dezvoltarea fotbalului românesc şi să facem performanţă, aşa cum fac alţii. Nu caut să-mi fac reclamă, nu cred că am nevoie.

Am făcut şcoala la Barcelona şi Real Madrid, când spui numele astea… cred că mi-am câştigat dreptul la o opinie. Vreţi să-mi luaţi acest drept? Eu nu bat la uşă şi nu simt că trebuie să cerşesc pentru acest drept.

Fac şi eu greşeli, dar cred că am ce să povestesc şi nu vă plictisesc. În Constanţa trebuie să fiţi mândri de două lucruri. Că s-a înfiinţat o academie de fotbal şi că a existat o echipă cu tradiţie (n. red – Farul). Dobrogea trebuie să fie o zonă importantă, cu multe echipe, să se facă sport şi să se investească mult în infrastructură.

Obiectivul nostru e să rămânem în Liga 1, dar dacă intrăm în play-off, e o performanţă fantastică. Am dat mulţi jucători la echipele importante din Liga 1 şi totuşi reuşim să stăm bine, acolo sus”, a mai spus „Regele”.

Hagi crede că FCSB o poate elimina pe Lazio: „Steaua e capabilă să facă orice rezultat şi le-am spus-o şi italienilor înainte de meciul cu Lazio. La Steaua, Dinamo şi Craiova există un spirit care nu moare niciodată. Tot ce trebuie să faci e să-l aprinzi, să-l dezvolţi. Bravo celor de la Steaua, fac bine României, sunt un exemplu pentru ceilalţi”.