(Last Updated On: February 20, 2018)

Un bărbat din Galaţi care a fost mușcat de un câine comunitar într-o staţie de autobuz va fi despăgubit de primărie cu suma de 4.300 de euro. Decizia instanţei nu este definitivă, iar avocaţii victimei solicită despăgubiri mult mai mari, de 75.000 de euro, după ce omul a rămas cu o infirmitate.

Incidentul s-a produs în urmă cu doi ani, într-o staţie de autobuz, iar gălăţeanul muşcat de câine a avut nevoie de 65 de zile de îngrijiri medicale și de mai multe intervenții chirurgicale. Victima este sudor şi, după ce a fost muşcat de câine, nu a mai putut să-şi exercite profesia, informează digi24.ro

Despăgubiri de 4.300 de euro pentru un român mușcat de un maidanez într-o stație de autobuz 1

Carmen Bordei, avocatul victimei: „În luna septembrie anul 2016, se ducea la serviciu, la ora 6 dimineaţa, într-o staţie de autobuz, în oraşul Galaţi. Un câine, care era acolo în staţie, a sărit şi l-a muşcat de deget. A suferit multiple operaţii estetice, o cvasiamputaţie şi o imobilitate permanentă.”

Gălăţeanul muşcat de câine a dat în judecată primăria, iar magistratii au decis că municipalitatea trebuie să plătească despăgubiri de 4.300 de euro. La această sumă se adaugă şi cheltuieli de judecată de 1.600 de lei.

Carmen Bordei, avocatul victimei: „Este o primă victorie, nu una importantă, dar este o victorie. Am solicitat 75.000 de euro, atâta a apreciat el că se impune. E o sumă mică, vă daţi seamă, dacă nu va putea să-şi folosească mâna la capacitatea totală pe perioada întregii vieţi.”