(Last Updated On: February 21, 2018)

Amenzile pentru depășirea limitelor legale de viteză nu vor mai putea fi contestate de șoferii din România, potrivit unei decizii a Instanței Supreme.

Erorile maxime de măsurare ale aparatelor radar sunt relevante doar când radarul e verificat și omologat de autorități pentru a intra pe piață, potrivit unei decizii recente a Înaltei Curți de Casație și Justiție, informează stirileprotv.ro

DECIZIE pentru șoferii din România. Amenzile de radar nu vor mai putea fi contestate în instanţă pentru “erori de măsurare” 1

Asta înseamnă că șoferii nu se pot prevala de ele pentru a contesta sancțiunile pentru depășirea limitelor legale de viteză, pentru că marja de eroare legală nu e relevantă pentru momentul constatării contravenției rutiere.

Sesizarea ICCJ pentru lămurirea acestor prevederi legale a fost făcută de Colegiul de Conducere al Curții de Apel Bacău, după ce un șofer a contestat sancțiunea aplicată în urma măsurătorilor radarului.

Judecătorii ICCJ nu validat practica celor care au spus că aceste erori pot fi luate în considerare și când se constată contravențiile rutiere, prin urmare, șoferii nu vor mai avea de acum câștig de cauză în astfel de procese.