(Last Updated On: February 13, 2018)

Monica Niculescu a reușit ieri una din victoriile carierei. Românca a învins-o pe Maria Şarapova, cu 4-6, 6-4, 6-3, luni, în prima rundă a turneului WTA de la Doha (Qatar).

Niculescu (30 ani, 92 WTA) a câștigat după două ore şi 39 de minute, în faţa fostului lider mondial (30 ani, 41 WTA).

DECALRAȚII Monica Niculescu: "I-am intrat în cap Sharapovei!". Niculescu a terminat conferinţa de presă râzând. Ce a spus de Maria 1

“Antrenorul mi-a spus că da, i-am intrat în cap. Dar în timpul meciului, nu m-am gândit la asta. Mi-am spus că ea e o jucătoare mare, care evoluează fantastic şi am vrut la rândul meu să mă concentrez pe fiecare lovitură. Era prima oară când joc contra ei, nu ştiam la ce să mă aştept.

Când am văzut că şi ea apelează la slice, dar şi ce lovituri are în arsenal, am înţeles de ce a fost numărul unu mondial şi a câştigat atâtea Grand Slam-uri. Nu a fost deloc uşor contra ei, e o jucătoare formidabilă. Câteodată i-am trimis mingi foarte joase şi ea a reuşit nu doar să returneze, dar să facă winners de acolo. Antrenorul mi-a zis că i-am intrat în cap, din moment ce a jucat slice cu dreapta, însă eu în acele momente mă gândeam doar la cât de bine poate să lovească şi cum să îmi menţin eu nivelul cât mai sus”, a spus Monica, citată de digisport.ro

Întrebată care a fost cheia meciului, Monica a vorbit despre stilul ei ciudat de a lovi cu forehand-ul, terminând conferinţa de presă râzând.

“Cheia a fost că am înţeles bine jocul ei. Nu i-am oferit ritm şi consider că modul în care joc eu, un pic ciudat, a incomodat-o (n.r.râde)”, a mai spus sportiva din Slatina.

Niculescu, care e pregătită la acest turneu de Victor Crivoi, şi-a asigurat un cec de 17.325 dolari şi 90 de puncte WTA, următoarea sa adversară fiind probabil Magdalena Rybarikova (Slovacia), care va juca în primul tur cu Fatma Al Nabhani (Oman).