(Last Updated On: February 19, 2018)

Vedeta Antena 1, dan Negru, amintește faptul că în această lună  “Nea Marin Miliardar” face 39 de ani și rămâne cel mai urmărit film din istoria cinematografului românesc.

Pe Facebook,Dan Negru a postat o fotografie cu mesajul: „ Acu’, in februarie, “Nea Marin Miliardar” face 39 de ani și rămâne cel mai urmărit film din istoria cinema românesc. Am filmat cu Sergiu Nicolaescu de un Revelion și filmările au durat 3 zile.

Dan Negru: „ Acu’, in februarie, “Nea Marin Miliardar” face 39 de ani și rămâne cel mai urmărit film din istoria cinema românesc. Am filmat cu ...” 1

Omu’ a acceptat sa vina doar o zi spunându-mi ca el a filmat “Nea Marin Miliardar” intr-o luna și noi nu suntem in stare sa filmam o simpla emisiune de tv intr-o săptămâna.

“Nea Marin Miliardar” s-a filmat doar intr-o luna, între 25 august-25 septembrie 1978! Și-n februarie ‘79 s-a lansat!”

Nea Mărin miliardar este un film de comedie românesc din 1979, regizat de Sergiu Nicolaescu după un scenariu scris de Vintilă Corbul, Eugen Burada și Amza Pellea. Rolurile principale sunt interpretate de Amza Pellea (în dublu rol), Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Stela Popescu și Colea Răutu.

În acest film, Amza Pellea îl interpretează pe țăranul oltean Nea Mărin Juvete din Băilești, personaj hazliu care era cunoscut anterior dintr-o serie de schițe din emisiunile de televiziune. Nea Mărin ajunge să fie confundat cu un miliardar american, Marlon Juvett, datorită asemănării sale izbitoare cu acesta.

Miliardarul sosise în România cu o servietă cu un milion de dolari pentru a-și răscumpăra fata ce fusese răpită de niște gangsteri. Servieta plină cu dolari seamănă cu servieta lui Nea Mărin în care se afla brânză și praz. Ca urmare a confuziei între cele două personaje, dar și între cele două serviete, au loc tot felul de situații hilare.

Lucrurile se complică odată cu venirea pe litoral a nevestei lui Nea Mărin, Veta (Draga Olteanu Matei), care-i confundă și ea pe cei doi. Filmul se termină cu happy-end, bandiții sunt arestați de locotenentul Columbo, iar miliardarul se duce în vizită la Băilești.

Nea Mărin miliardar se află pe locul 1 în topul celor mai vizionate film românești din toate timpurile după cum atestă un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Video:
Nea Marin Miliardarul: