(Last Updated On: February 17, 2018)

Laura Codruța Kovesi a impresionat prin conferința de presă susținută miercuri. Un discurs articulat, inteligibil. Joi, președintele Klaus Iohannis a avut și el un discurs dar mult mai direct și mai tranșant: Penalii nu au voie la conducerea țării.

Patronul de la Realitatea TV, analistul politic Cozmin Gusa, vine cu o teorie suprinzatoare care ar explica de ce uneori Klaus Iohannis ezita sa o apere rapid pe Laura Codruta Kovesi si pe DNA, asa cum facea Traian Basescu si lasa o femeie sa se bata cu penalii, informează aktual24.ro.

Cine câștigă? Kovesi sau Iohannis? Cine va fi noul președinte al României? 1

Cozmin Gusa, se induce ideea unei competitii pentru alegerile prezindentiale din 2019, pe acelasi public, intre Iohannis si Kovesi. ”Asta in disperare de cauza, sa se ajunga ca cei doi sa se priveasca cu suspiciune si colaborarea lor sa nu mai functioneze.

Iohannis nu pare ca s-a hotarat sa joace politic din acest moment pentru 2019, dar decizia pentru prezindentiale si asezarea la Start se vor face dupa terminarea mandatului de sefie a Consiliului European. In iulie 2019 vom vedea care vor fi competitorii la prezidentiale.

Azi PSD nu are candidat. Firea, care sta cel mai bine, nu este acceptata de Dragnea, iar el spera sa se spele pana atunci de toate problemele”, a precizat consultantul politic.

Referitor la informarea de presa a lui Tudorel Toader, care a avut loc joi si in care acesta a vorbit despre un cu totul alt subiect decat cel asteptat de presa – decizia in scandalul DNA -, Cozmin Gusa atrage atentia ca ceea ce este condamnabil este ca ministrul nu intelege ca aparitia publica trebuia sa induca linste si incredere in Justitie. ”Ea asa arata, ca Toader in seara asta”, subliniaza consultantul politic.

In concluzie, in urma nerevocarii lui Kovesi va urma o teribila lupta in PSD, iar cel care va deconta va fi Dragnea, pus acolo ca sa garanteze aceasta decapitare.” Oricate contracte ar mai da, nu va mai reusi sa convinga pe cineva.

Cine face pe piccolo e obisnuit cu bacsisul si urmareste asta. Probabil ca cei din majoritatea parlamentara vor lua exemplul lui Mazare, Bica, poate si Udrea, daca se confirma ca e in Costa Rica”, a mai precizat Cozmin Gusa.