(Last Updated On: February 17, 2018)

După trei meciuri jucate la turneul de la Doha, piciorul Simonei Halep nu a mai rezistat. Jucătoarea noastră a fost nevoită să se retragă și să ia o pauză până pe 5 martie, când începe turneul de la Indian Wells.

“Problema cu glezna o urmăreşte de mai mult timp pe Simona. Este punctul slab al Simonei. Se pare că din pricina unei poziţii foarte joase pe care o adoptă uneori la rever, atunci când ajunge in extremis, din pricina acestei poziţii. Are de suferit cu glezna şi genunchiul. Simona şi-a mâncat din măduvă în ultimele două meciuri de la Australian Open. A depăşit linia roşie. Încep să fie afectate părţi ale corpului, în special încheieturile.

C.T. Popescu: "Simona Halep și-a mâncat din măduvă". ce spune Halep despre accidentare 1

După meciul cu Sevastova avea deja probleme. A continuat alergarea după o scurtă, nu a frânat. Nu pot decât să admir modul în care Simona şi Andrei Pavel au judecat şi jucat finalul meciului cu Bellis. Dacă nu câştiga acel game, probabil că abandona. Nu ar mai fi făcut faţă nici măcar 10 minute. Trebuia să câştige acel game. Maturitatea cu care Simona a servit e remarcabilă. A încheiat meciul cu lovitură decisivă. Asta este. Rezistenţa fizică face parte din tenis.

Abandonul în tenis face parte din joc. Trebuie să rezişti la ritmul turneelor, un an de zile. Fetele s-au plâns că e prea mult pentru ele, dar asta face parte din joc”, a spus CTP la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Din primele informaţii, se pare că Simona a suferit o tendinită, lucru care o scoate din calculele participării şi la Dubai. Ea a făcut un RMN şi se pare că acumularea de lichid la unul dintre picioare e cauza tendinitei. Se speră ca ea să fie la 100% din forţe pentru Indian Wells.

“Tendinita trece greu. Nu ai ce să îi faci. Nu există un tratament medical. Există pauză şi pungi cu gheaţă. Există cazuri de tendinită care te pot ţine luni de zile. Nu cred că se va întâmpla asta cu Simona. E îngrijorător că nu va juca la Dubai.

I-am spus unui prieten că mai degrabă ar trebui să nu intre cu Muguruza pe teren. Era un gest lipsit de sens. Trebuie să fie la toţi parametri pentru a o învinge pe Muguruza”, a adăugat CTP.

Simona Halep citată de Digi Sport: “Piciorul drept, talpa, accidentarea de la Melbourne o am încă şi am avut-o zilnic. Am simţit dureri în fiecare meci, dar astăzi a fost din ce în ce mai rău în timpul meciului şi am hotârât să mă retrag.

Îmi trebuie pauză, nu am stat suficient după injecţia pe care am făcut-o acasă. Următorul turneu este Indian Wells, m-am retras şi de la turneul de la Dubai. Sper să joc la Indian Wells. Turneul de la Indian Wells începe pe 5 martie 2018.