(Last Updated On: February 20, 2018)

Taximetristul din București care a amenințat și jignit o clientă pentru că l-a rugat să pună aparatul de taxat a fost amendat cu 5.000 de lei, anunță poliția locală printr-un comunicat.

”Autorturismul folosit de către taximetristul violent are o autorizație de taxi emisă de către Primăria Orașului Voluntari, județul Ilfov, iar deținătorul acesteia este PFA MARINESCU GHEORGHE ADRIAN, – cu Autorizația de transport nr. 64.

AMENDĂ Taximetristul din România care a înjurat și amenințat o clientă penalizat de Poliție 1

Din declarațiile acestuia, mașina și autorizația au fost încredințate conducătorului auto Viorel Lăcustoiu – implicat în incident – șoferul nefiind angajat al PFA-ului.
Mai mult, taximetristul agresiv nu are înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă vreun contract individual de muncă.

Având în vedere că PFA Marinescu Adrian a încălcat prevederile Legii transportului de persoane în regim de taxi, DGPLCMB a solicitat Poliției Locale Voluntari ca – în calitatea sa de emitent al autorizațiilor de taxi locale – să dispună retragerea Autorizației taxi în cauză, precum și a ecusoanelor aferente.

Totodată, fiindcă incidentul a avut loc în Capitală, conducătorul auto agresiv a fost sancționat cu amenda de.5.000 lei pentru comportament indecent și implicarea taxiului în activități cu caracter antisocial, conform Legii 38 din 2003, privind transportul în regim de taxi.

În fine, DGPLCMB a sesizat și Autoritatea Rutieră Română pentru reținerea certificatului de pregătire profesionala al șoferului vinovat.”