(Last Updated On: February 12, 2018)

Un medic din România a descoperit că spitalul în care lucrează nu i-a plătit contribuțiile la sănătate chiar dacă i s-a reținut din salariu suma în fecare lună.

Pe Facebook Camelia Roiu a scris: „Alta intrebare. Ce faci cînd descoperi, întîmplător, ca spitalul la care lucrezi nu ti-a plătit contribuțiile la sănătate și pensii, din luna iulie. Din declarațiile actualei directiuni am înțeles că acești bani au fost folosiți pentru plata furnizorilor.

Medic din România: „Altă întrebare. Ce faci cînd descoperi, întîmplător, ca spitalul la care lucrezi nu ti-a plătit contribuțiile la sănătate și pensii, din luna iulie. Și mă mai întreb cum e posibil ca ...” 1

Variațiuni pe aceeași temă. Mă tot intreb cum a fost posibil asa ceva la o instituție a statului, în condițiile în care privatii sint sancționați imediat pentru acelasi lucru.

Si ma mai intreb cum e posibil ca , acum o lună, spitalul sa figureze cu datorii pe site ul ANAF, iar acum nu mai apare deloc. Poate pentru ca statul hoț și impotent s-a hotărît să șteargă iarăși urmele marilor datornici.

Mă mai intreb cum o sa fie in eventualitatea in care o sa ajung pe o targa, intr-un spital. O sa ma lase acolo, pentru ca nu sint asigurata, deși mie mi s-au oprit banii din salariu.
Si, în final, mă întreb cum e posibil sa te duci sa întrebi angajații Curții de conturi, aflați în control in spital, unde poti verifica daca spitalul a plătit contribuțiile și sa ti se raspunda ca „nu intra in atribuțiile lor”.

Mă gîndesc că e noua politica a sistemului de sanatate si a statului falimentar.”