Medic din România: „Altă întrebare. Ce faci cînd descoperi, întîmplător, ca spitalul la care lucrezi nu ti-a plătit contribuțiile la sănătate și pensii, din luna iulie. Și mă mai întreb cum e posibil ca …”

(Last Updated On: February 12, 2018)

Un medic din România a descoperit că spitalul în care lucrează nu i-a plătit contribuțiile la sănătate chiar dacă i s-a reținut din salariu suma în fecare lună.

Pe Facebook Camelia Roiu a scris: „Alta intrebare. Ce faci cînd descoperi, întîmplător, ca spitalul la care lucrezi nu ti-a plătit contribuțiile la sănătate și pensii, din luna iulie. Din declarațiile actualei directiuni am înțeles că acești bani au fost folosiți pentru plata furnizorilor.

Variațiuni pe aceeași temă. Mă tot intreb cum a fost posibil asa ceva la o instituție a statului, în condițiile în care privatii sint sancționați imediat pentru acelasi lucru.

Si ma mai intreb cum e posibil ca , acum o lună, spitalul sa figureze cu datorii pe site ul ANAF, iar acum nu mai apare deloc. Poate pentru ca statul hoț și impotent s-a hotărît să șteargă iarăși urmele marilor datornici.

Mă mai intreb cum o sa fie in eventualitatea in care o sa ajung pe o targa, intr-un spital. O sa ma lase acolo, pentru ca nu sint asigurata, deși mie mi s-au oprit banii din salariu.
Si, în final, mă întreb cum e posibil sa te duci sa întrebi angajații Curții de conturi, aflați în control in spital, unde poti verifica daca spitalul a plătit contribuțiile și sa ti se raspunda ca „nu intra in atribuțiile lor”.

Mă gîndesc că e noua politica a sistemului de sanatate si a statului falimentar.”