(Last Updated On: January 12, 2018)

Compania aeriană Wizz Air a anunțat introducerea, în 2018, a trei rute noi din România către Europa. Noile rute, către Atena, Goteborg și Nisa, vor fi introduse până în primăvară.

Wizz Air va aloca a 10-a aeronavă la Aeroportul Otopeni în iunie. Extinderea flotei va permite companiei să lanseze cele trei noi rute.

Wizz Air lansează din România, în 2018, trei rute noi spre Europa 1

Compania va avea alocate 24 de aeronave la cele şase baze, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi şi Timişoara, iar numărul de angajaţi orientaţi către pasageri va ajunge la peste 950.

Compania oferă, de asemenea, zboruri la costuri reduse din Constanţa, Satu–Mare, Suceava şi Tîrgu Mureş. În prezent, reţeaua WIZZ din România este formată din 143 de rute, inclusiv zborul intern Bucureşti – Cluj-Napoca.

„2017 a fost un an al expansiunii masive pentru Wizz Air. Am avut creşteri semnificative în toate sectoarele de business care au determinat ca WIZZ să devină una dintre companiile aeriene cu cea mai mare creştere şi care au așezat fundaţia pentru viitoarea dezvoltare a companiei în următorul deceniu”, a declarat József Váradi, Chief Executive Officer Wizz Air.

Compania aeriană va avea 8,8 milioane de locuri la vânzare pe rutele sale din România în 2018, cu 16% mai mult decât anul trecut.

În 2017, Wizz Air a transportat mai mult de 28 de milioane de pasageri pe rutele sale la costuri reduse, cu 24% mai mult faţă de 2016. 14 aeronave noi s-au alăturat flotei Wizz Air, 13 Airbus A321 şi un Airbus A320, ceea ce face acum ca numărul total de aparate de zbor să ajungă la 88.