(Last Updated On: January 10, 2018)

Marin Haralambie, în vârstă de 60 de ani, a devenit un simbol al luptei împotriva înșelătoriilor băncilor din Italia, după ce și-a pierdut toți banii depuși la Veneto Banca, care a dat faliment și a fost preluată de Banca Intesa.

Românul a pierdut circa 100.000 de euro prin achiziționarea de acțiuni Veneto Banca. Banii provin din asigurarea încasată în urma unui accident care nu-i permite să lucreze de cincisprezece ani, scrie gazetaromaneasca.com

Un român din Italia, un simbol al luptei împotriva înșelătoriilor băncilor italiene: ”Am fost înșelat de bancă, mi-am pierdut toate economiile și am rămas pe drumuri” 1

De Crăciun a decis să protesteze în fața fostului sediu al Bancii Popolare Veneta din Montebelluna (Treviso), primind solidaritate din partea altor depunători escrocați de bănci și chiar din partea primarului.

Marin Haralambie și-a parcat de Crăciun mașina în fața intrării sediului istoric al Veneto Banca din Montebelluna. Gestul său a fost prezentat de presă ca un act de forță, „a dat cu mașina în sediul băncii”.

Marin a lucrat decenii la rând în provincia Treviso și și-a investit toate economiile în fosta Veneto Banca. Situația sa este și mai dramatică din cauza faptului că a suferit un foarte grav accident de muncă în urma căruia a rămas cu o infirmitate care îl obligă să se deplaseze cu cârje.

Un român din Italia, un simbol al luptei împotriva înșelătoriilor băncilor italiene: ”Am fost înșelat de bancă, mi-am pierdut toate economiile și am rămas pe drumuri” 2

Și-a parcat în ziua de Crăciun mașina în fața intrării fostului sediu istoric al băncii din piazza dall’Armi din Montebelluna ”până când îmi voi primi banii înapoi”, a anunțat românul. A adus pături, fructe, biscuiți, termosuri și scutece, deoarece este invalid și se deplasează greu.

Astfel și-a petrecut Crăciunul, protestând cu o pancartă. Foarte multe persoane și-au arătat solidaritatea, inclusiv primarul, și i-au adus ceva cald de băut.

Un român din Italia, un simbol al luptei împotriva înșelătoriilor băncilor italiene: ”Am fost înșelat de bancă, mi-am pierdut toate economiile și am rămas pe drumuri” 3

Pentru a încerca să-l facă pe bărbat să renunțe la protestul său la fața locului au intervenit carabinierii, poliția locală din Monteballuna și primarul, Marzio Favero, care a solidarizat cu românul, ”cerând din nou o lege specială pentru protejarea clienților înșelați de fosta Veneto Banca” în așteptarea de a deveni operativă măsura tocmai aprobată de Parlament privind instituirea unui fond de despăgubire dotat pe 4 ani cu 100 de milioane de euro pentru clienții celor două foste bănci venete.