(Last Updated On: January 7, 2018)

Postul pro-guvernamental Romania Tv anunță că ministrul Justiției s-ar fi decis în privința șefei DNA și va propune președintelui Klaus Iohannis demiterea acesteia. Informația trebuie luată cu circumspecție având în vedere că la acest post de televiziune sunt invitați mulți penali care ar dori să o vadă plecată pe șefa DNA.
Spre ghinionul lor, chiar dacă Tudorel propune demiterea, președintele Klaus Iohannis a lăsat de înțeles că nu o va demite, el declarând de multe ori că este mulțumit de activitatea acesteia.

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a decis să ceară demiterea Laura Codruța Kovesi de la conducerea DNA! Conform surselor citate de România TV, Toader îi va transmite președintelui Klaus Iohannis că, în urma analizei raportului Inspecției Judiciare, a ajuns la concluzia că șefa DNA trebuie revocată din funcție, informează stiripesurse.ro.

SURSE Tudorel Toader s-a decis. Îi cere lui Klaus Iohannis DEMITEREA șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Ești de acord? 1

Anul trecut, Toader anunța că va face o conferință de presă în ultimele zile ale lui decembrie pentru a-și clarifica poziția, dar nu s-a ținut de cuvânt.

Toader a declarat, vineri, că a luat o decizie în ceea ce o priveşte pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, decizie pe care urmează să o “formalizeze”, în limitele competenţelor sale. El a ţinut să sublinieze că nu ministrul îl revocă pe procurorul şef al DNA, ci preşedintele, iar ministrul, “cel mult”, propune. “De revocat, îl întrebaţi pe preşedinte”, le-a spus Toader jurnaliştilor.

“Am spus public că am luat o decizie. Ştiţi bine că nu ministrul revocă, el cel mult propune. De revocat, îl întrebaţi pe preşedinte”, a declarat ministrul Justiţiei, la ieşirea de la CSM, unde a participat la şedinţa de plen în care a fost aleasă noua conducere a instituţiei.