(Last Updated On: January 11, 2018)

Premierul Mihai Tudose a fost miercuri seara la Antena 3 unde a spus că nu este prieten cu Liviu Dragnea, se înțeleg doar instituțional, semnal clar al unui război politic în PSD. Mihai Tudose a enumerat câțiva miniștri pe care îi apreciază, printre care și Tudorel Toader, despre care spunea că este un adevărat profesor, singura problemă cu el este că trebuie de la început să-i spui cât timp ai la dispoziție, vorbește foarte mult.

Surpriză însă, joi, surse citate de Antena 3 anunta ca premierul Mihai Tudose vrea sa il inlocuiasca si pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Tudorel Toader este puternic sustinut de Calin Popescu Tariceanu, astfel incat o eventuala remaniere a acestuia ar putea determina chiar ruperea coalitiei de guvernare, informează aktual24.ro.

Surse: Premierul Tudose vrea să-l dea afară din Guvern și pe Tudorel Toader! Dragnea se prăbușește 1

Trebuie reamintit că premierul Tudose și ministrul Tudorel au avut câteva contre în Guvern. De exemplu, Tudorel a vrut ca modificările la Legile Justiției să fie aprobate prin ordonanță de Urgență dar premierul s-a opus.

Tudorel a mai vrut ca Guvernul să sesizeze Curtea Constituțională în cazul Belina, premierul s-a opus. Tudorel a mers pe sesizarea Senatului, a susținut cauza în fața judecătorilor de la CCR și a pierdut. Hotărârile de Guvern pot fi anchetate de procurorii DNA iar Dragnea a rămas cu dosarul penal.

Tudose a anuntat deja, miercuri seara, ca nu mai poate sa lucreze cu Carmen Dan, ministrul de Interne. Un alt ministru despre care a sugerat ca nu il inghite este Ilan Laufer.

În războiul cu Mihai Tudose, Liviu Dragnea se afla in turneu prin Moldova pentru a obtine sustinere in raaboiul cu Tudose. Potrivit unor surse Realitatea Tv, și preluate de aktual24.ro, intalnirea dintre seful PSD si liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, a fost un esec total. Intalnirea a avut loc chiar la Oprisan acasa iar liderul PSD ar fi fost trata cu dispreț.

Normal, având în vedere că PSD Moldova și Ardeal au fost ignorați la împărțirea bugetului și a funcțiilor în ministere. România nu poate fi doar Teleorman.