(Last Updated On: January 18, 2018)

Simona Halep a câștigat categoric partida cu Eugenie Bouchard, 6-2 6-2, și s-a calificat în turul următor de la Australian Open. Johanna Konta (10 WTA) și Garbine Muguruza (3 WTA) au fost eliminate în turul secund de la Australian Open.
Muguruza avea 430 puncte de apărat, dar încasează doar 45 de puncte pentru performanța din acest an, deci i se vor scădea 385 de puncte.
Distanța față de Halep, înainte de refacerea clasementului, era de 375 de puncte, la care se vor adăuga aceste 385 de puncte pierdute și cele câștigate de jucătoarea noastră, informează Gazeta Sporturilor.

Cele două jucătoare nu prea se agrează. Eugenie Bouchard e o tipă conflictuală, care nu se fereşte să spună lucrurilor pe nume, chiar dacă deranjează. Canadianca i-a barat în 2014 visul sportivei din Constanţa pentru o finală la All England Club, dar relaţia dintre ele s-a deteriorat şi mai mult un an mai târziu, în cadrul unei partide din Fed Cup, potrivit Digisport.ro.

FELCITĂRI! Simona Halep a învins-o categoric pe Eugenie Bouchard și s-a calificat mai departe la Australian Open 1

Faptul că nu sunt în cele mai bune relaţii a fost recunoscut indirect de Simona, încă de anul trecut. Campioana noastră nu s-a numărat printre jucătoarele care au încurajat-o pe Genie înaintea meciului cu Maria Sharapova, proaspăt întoarsă după suspendare. Canadianca a criticat-o mereu dur pe Masha pentru că s-a dopat, desfiinţând-o în mai multe rânduri. “Înainte de meci, numeroase jucătoare au venit în vestiar şi mi-au urat baftă, jucătoare cu care nu vorbesc de obicei. Am primit mesaje de la oameni, care m-au încurajat”, a spus Bouchard, după victoria cu Sharapova.

Românca a susţinut la momentul respectiv că nu vorbeşte cu cea care i-a fost adversară în semifinale la Wimbledon şi că nu vrea să se implice în conflictul pe care aceasta îl are cu Sharapova.

“Nu i-am urat succes lui Bouchard, pentru că noi nu vorbim. Nu am nimic de spus despre ea”, a declarat Halep, la conferinţa de presă de la finalul meciului câştigat în trei seturi în faţa Robertei Vinci.

Simona Halep şi Eugenie Bouchard nu au avut niciodată o relaţia foarte bună, mai ales după ce românca a criticat-o pe jucătoarea de 23 de ani pentru faptul că, înaintea întâlnirii de Fed Cup dintre România şi Canada, în 2015, a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru.

“Eu nu aş vrea să comentez acest gest pentru că ţine de educaţia fiecăruia şi eu nu aş fi făcut niciodată aşa ceva. Dar poate că aşa este ea crescută sau aşa este obişnuită şi trebuie să-i acceptăm atitudinea”, a spus Halep.