(Last Updated On: January 12, 2018)

Liviu Dragnea, după mult timp, a oferit scurte declarații vineri despre conflictul din PSD și demisia ministrului Carmen Dan. Aflat la Vaslui, liderul social-democraţilor a declarat că nu există tabere în PSD şi că scandalul despre care vorbeşte presa este “mult mai mic decât se vede”, anunţă Agerpres și preluat de Realitatea TV.

Totodată, Liviu Dragnea a spus, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că nu se impune organizarea unui congres extraordinar al partidului.

REACȚIE Liviu Dragnea despre războiul cu Mihai Tudose și demisia ministrului de Interne, Carmen Dan 1

De asemenea, întrebat de ziarişti dacă se află în spatele deciziei ministrului de Interne, Carmen Dan, de a nu demisiona din funcţie, liderul social-democrat a afirmat că nu doreşte să comenteze acest aspect.
“Din ce am înţeles, că nu am văzut aseară, doamna ministru a ieşit cu nişte informaţii destul de bine fundamentate şi argumentate”, a spus Liviu Dragnea.

Într-o altă declaraţie, făcută vineri dimineaţă, la Bacău, liderul PSD afrima că “încă sper că Mihai Tudose să rămână prim-ministru”.

“Am avut o discuţie şi la Vaslui şi la Bacău şi la Suceava cu membrii de partid, cu primarii, cu viceprimarii, cu preşedinţii de consilii judeţene. Au fost discuţii bune, în care oamenii spun că partidul e important să rămână unit, să nu cedăm în faţa nimănui, ca să ne atingem obiectivele spuse în campania electorală şi anume:

românii să trăiască mai bine, să aibă bani mai mulţi în buzunare, să fie un mediu de afaceri mai atractiv şi în alte planuri să facem tot ce ne stă în putinţă ca acolo unde nu e rânduială să punem rânduială şi să continuăm cu modificarea legislaţiei, pentru a stopa cât mai mult abuzurile”, a afirmat Liviu Dragnea, scrie agerpres.ro.

Președintele PSD a pornit, încă de miercuri, în turneu electoral în zona Moldovei. Șeful social-democraților a făcut deja prima oprire în Vrancea și la Suceava.

Pe harta electorală a lui Liviu Dragnea, se află și județele Botoșani, Neamț și Vaslui. Președintele PSD vrea să câștige baronii din Moldova de partea lui, în disputa cu premierul Mihai Tudose. Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea ar urma să-și continue turneu și în alte regiuni, săptămâna viitoare.

În acelaşi timp, mai mulţi lideri locali ai PSD au recunoscut existenţa unei rupturi în partid, spunând că Liviu Dragnea şi Mihai Tudose trebuie să aibă o abordare constructivă. Liderii ALDE, în schimb, consideră că tensiunile din PSD se pot rezolva doar la un congres şi ”nu se pot băga între Trabant şi Mercedes”.