(Last Updated On: January 11, 2018)

Actorul Alexandru Arșinel a fost joi dimineață la DIICOT unde a dat declarații, în calitate de martor, în dosarul transplanturilor de la Cluj. Arșinel, după 4 ore de audieri, a declarat că rămâne prietenul medicului Lucan. Arșinel este acuzat că a avut parte de tratament preferențial la transplant, rinichiul primit trebuind să ajungă la o fetiță.

“Am incercat, in masura amintirilor, sa raspund procurorilor. Asta nu inseamna ca sentimentele mele fata de medicul Lucan s-au schimbat. Ramane un om pe care il voi aprecia si ii voi purta recunostinta”, a afirmat Arsinel, care a fost insotit la audieri de un avocat, potrivit News.ro și preluat de hotnews.ro.

DECLARAȚII Alexandru Arșinel, dupa 4 ore de audieri la DIICOT, în cazul transplantului de rinichi 1

El a ajuns la DIICOT in jurul orei 9:00 si a fost audiat de procurori in calitate de martor in dosarul medicului Mihai Lucan.

Actorul a fost acuzat ca ar fi beneficiat de tratament preferential din partea profesorului Lucan, in 2013, cand a fost supus unui transplant renal, la cateva zile dupa ce a fost trecut pe lista de asteptare a bolnavilor.

In 4 ianuarie, actorul Alexandru Arsinel spunea ca nu stie nimic despre acuzatiile aduse medicului Mihai Lucan, afirmand ca se profita de notorietatea sa de persoana publica. Arsinel afirma ca nu a contat numele sau in prioritatea transplantului, ci starea grava de sanatate, adaugand ca aprinde lumanari la biserica pentru doctorul Lucan, care l-a salvat. “Ma bucur ca ajung la o biserica si pot sa aprind o lumanare pentru doctorul Lucan care m-a salvat”, a declarat atunci Alexandru Arsinel.

El mai spunea ca nu cunoaste acuzatiile si ca nu isi da seama ce se intampla: “Intamplarea face ca am un nume care rezoneaza intr-un anumit fel si jigodiile profita de treaba asta”, a sustinut Arsinel.

Intrebat si daca acest lucru a contat la transplant, actorul a spus ca starea sa grava de sanatate a fost cea care a contat: “A contat ca mai functionam 7% cu rinichii.”

Pe 21 decembrie anul trecut, Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu – Sanpatreanu si directorul economic Sanda Rodica Baciu au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, pentru delapidare si constituirea unui grup infractional organizat. In 22 decembrie, magistratii Tribunalului Bucuresti au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventiva a fostului sef al Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj si a fiului acestuia, hotarand sa fie plasati sub control judiciar.