(Last Updated On: January 12, 2018)

În 2019 românii vor fi chemați la urne să-și aleagă președintele. În mod normal este o cursă în doi, Președintele Iohannis și candidatul PSD. Nu este însă exclus să avem parte de experimentul din Franța cu Macron, un independent. Cineva care nu face parte dintr-un partid politic, să câștige.
Este clar că actualul președinte, Klaus Iohannis, va candida.
De la PSD s-au vehiculat mai multe nume, printre care cel al primarului Bucureștiului, Gabriela Firea, și al europarlamentarului Corina Crețu. Cert este că singurul din PSD care a anunțat că vrea să candideze este Liviu Pleșoianu.

Prima reacție, din partea fanilor lui Iohannis este să râdă de Liviu Pleșoianu. Fanii PSD se uită însă cu speranță la el deoarece le „spune”, este un Victor Ponta în creștere, îi „apără” de conspirația internațională care atacă România și din cauza căreia milioane de români sunt săraci. Mai mult, este apreciat de fanii PSD că i le zice și lui Liviu Dragnea, care nu este așa iubit cum îi place liderului din Teleorman să creadă.
Cine câștigă? Klaus Iohannis sau Liviu Pleșoianu, la alegerile prezidențiale din România? 1

Rămân neutrii, care se vor decide în ultima clipă. Ei vor fi influențați de cine strigă mai tare înainte de alegeri: Cei care se luptă cu politicienii corupți sau cei care se luptă cu o conspirație internațională care vrea să distrugă România.

După experimentul Donald Trump orice este posibil. Trebuie doar să alegi ce tip de președinte vrei să te reprezinte. Cine câștigă la alegerile prezidențiale? Klaus Iohannis sau Liviu Pleșoianu?

Pe Facebook, Liviu Plesoianu a scris:  Scrisoare deschisă către colegii din PSD.  Chiar dacă acest mesaj nu vă este transmis de unul care e „de-o viață în PSD”, ci doar de un an și-un pic, poate va conta tocmai pentru că cel care îl semnează nu are doctorate la SRI, nu are cărți cu prefață și postfață semnate de Coldea și Maior, nu joacă tenis decât cu prietenii săi de-o viață și nu culege struguri decât în via străbunicilor de la țară…

 

Am încercat și am reușit în 2017 două lucruri pe care le consider foarte importante: să lupt fără preget și fără rezerve cu Hidra care a luat această țară ostatică de mai bine de un deceniu și, în același timp, să nu particip la NICIO întâlnire, de orice fel (chiar și mascată în felurite chefuri), a vreunei grupări din PSD.

NU mă interesează absolut deloc „jocul politic” în sensul clasicelor lupte interne pentru putere! Nu vreau să mă încurc în NICIUN ghem pentru a obține susținere din partea cuiva, oricine ar fi! Faptul de a rămâne LIBER, complet LIBER, este ceva fără de care nu pot să funcționez.

Cine câștigă? Klaus Iohannis sau Liviu Pleșoianu, la alegerile prezidențiale din România? 2

Ca atare, apreciez și voi continua să apreciez în partid și în afara lui DOAR susținerea celor care rezonează cu ce spun și cu ce fac. În primul rând pentru că eu așa sunt construit. Și tot în primul rând, pentru că eu am convingerea că românii de așa ceva au nevoie – de oameni care să intre în politică crezând în ceva și nu sperând la ceva! Deși despre asta este vorba, mă feresc să-i spun „politica altfel” pentru că termenul a fost confiscat deja de multă vreme de personaje inventate și gonflate precum Cioloș și Iohannis – baloane de săpun umplute cu marketing politic…

…Suntem deja în 2018, oameni buni! România, în Anul Centenarului, n-are nevoie să vadă bărbații politici jucându-se „pac-pac”-ul din copilărie: „Haaa! Te-am împușcat!” (…) „Ba eu, ba eu te-am împușcat!”. Dacă nici măcar acum nu suntem în stare de altceva, atunci țara asta chiar e pierdută! Avem nevoie să ne reașezăm în propriul Destin, nu să ne împușcăm între noi cu pistolașe cu apică! Să faci asta e oricum ridicol și iresponsabil. Dar s-o faci în Anul Centenarului – e de 100 de ori mai iresponsabil și mai ridicol!

(…)

Președintele PSD, domnul Liviu Dragnea (pe care l-am susținut și l-am criticat în egală măsură din libertatea forului meu interior și nu legat de sforile intereselor altora!), spune așa referitor la organizarea unui congres unde să se aleagă de pe acum candidatul PSD pentru prezidențialele din 2019: „Nu, ar fi o mare greşeală. Dacă noi am desemna un candidat, în trei luni de zile el dispare”.

…Îmi pare rău, dar chiar e profund greșit! Păi hai să vedem cum a fost în cazul „premierului PSD”. Mai țineți minte? Înainte și în timpul campaniei electorale, marea enigmă a fost tocmai propunerea PSD pentru postul de premier. Nimeni nu știa, nimeni nu vorbea. Motivul? Același: „dacă îl anunțăm de-acum, îl face praf Sistemul”. …Ok. Și? Care a fost rezultatul? Rezultatul a fost că propunerea Shhaideh a fost respinsă fără drept de apel de Iohannis (deși PSD spusese că e singura propunere și că, dacă va fi respinsă, atunci „ne vedem în altă parte” – adică la suspendare!).

Rezultatul a mai fost apoi scoaterea din joben a lui Grindeanu. Iar „Grindianu”, la doar câteva luni distanță, s-a baricadat în Guvern, ne-a spus scrâșnind din dinți că „acesta este adevăratul Grindianu!” și ne-a mărturisit, de la Bruxelles și de la… Realitatea TV, că protestele din Piața Victoriei sunt minunate, că „Un lucru foarte bun este faptul că s-a trezit partea civică, indiferent cine este la guvernare sau cine este președinte, este foarte important că s-a trezit partea civică. Este important pentru România!” și că el apreciază foarte mult „creativitatea” mesajelor din piață (aș da în acest sens doar două exemplu ilustrative: „Dormeam, Fu#[email protected] [email protected], dar ne-am trezit!” și „Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem Codruța să vă Fu#@”).

Alt rezultat absolut minunat a fost apoi scoaterea din joben a lui Tudose (e drept, un joben ceva mai mare, ca să-l încapă). PSD-istul cu doctorat la SRI, cu prefață semnată de COLDEA și postfață semnată de MAIOR, a dat afară din Guvern, la doar câteva luni distanță, două colege de partid. Motivul? „Sunt PENALE!”… Cu alte cuvinte, premierul PSD a preluat EXACT termenul de propagandă favorit al lui Iohannis. Mai mult, el a declarat chiar așa, întrebat fiind ce părere are despre ABUZURILE DNA: „Nu, nu cred că orice procuror face ce vrea în Guvern! Nu cred că anumiți procurori pot face acest lucru. Nu știu cine ar fi atât de determinat să se apuce să facă niște dosare, pe bandă rulantă, unor nevinovați doar pentru a remania Guvernul. Nu cred că se joacă nimeni cu așa ceva! Am încredere că, deși mai pot fi derapaje, nu se poate ajunge atât de departe!”. …Nu e absolut superb? Carevasăzică, domnul premier PSD e de părere că nici vorbă de abuzuri din partea DNA…

…Pe scurt, deși ar mai fi fost multe de amintit (eu mi-am făcut datoria de a le spune pe toate și în partid, și public, la vremea lor), cam acesta a fost marele rezultat al secretomaniei cu privire la „premierul PSD”: o propunere respinsă, urmată de doi premieri ai SISTEMULUI. E bine, nu? Merită să procedăm la fel și în perspectiva lui 2019, nu-i așa!? Mai ales că, dacă respectăm la rigoare treaba asta cu „dacă noi am desemna un candidat, în trei luni de zile el dispare”, atunci ar însemna că PSD n-ar trebui să-și desemneze candidatul mai devreme de luna… august 2019! 🙂

(…)
…Ambasadorilor și ZEILOR de la Bruxelles le-am răspuns ferm și argumentat de fiecare dată când au înțeles să ne bată cu linia peste degete, din reflexul de a ne considera copiii inadecvați ai Vestului.

Multe ar mai fi de spus despre CURAJ, despre asumarea unei lupte împotriva Sistemului. Cert este că lucrurile sunt simple: ori ai CURAJ, ori n-ai, ori te lupți, ori nu te lupți, ori îți asumi niște principii, ori nu. Așa că, fără a mă cocoța pe vreun piedestal (sunt un om normal, cu calități și defecte), chiar nu pot accepta să-mi vorbească cineva – oricine – despre „curaj” și despre „principii asumate”. Dacă aș fi gândit așa cum din păcate mult prea mulți gândesc în politica românească, nu m-aș fi expus și mi-aș fi asigurat foarte ușor un locșor pufos și relaxant…

…Așa că, pentru a concluziona, vă spun că eu voi face exact ce am spus în urmă cu câteva luni. Voi candida la prezidențialele din 2019. Când se va hotărî PSD să țină acel Congres, membrii partidului vor decide, așa cum este firesc. Dar indiferent de acea decizie, eu tot voi candida în 2019.
(…)”

Klaus Iohannis este ferm. Apără statul de politicienii corupți, grupați majoritatea în PSD. Va mai atrage el neutri în 2019 cu tema anti-corupției? Mulți spuneau că această temă este terminată, că nu mai are priză la public. Că românii vor să audă de bani de economie. Dar sute de mii de români au ieșit în stradă să-și apere țara de celebra Ordonanță 13 și modificările la Legile Justiției făcute de PSD în decembrie 21017. Economie parazitată de hoți nu se poate.

Oricât ar vrea cei de la PSD, viața merge spre momentul în care furtul generalizat, instituțional, nu va mai fi posibil. Nu va mai fi posibil furtul din bani publici, dintr-o dată, din Primării, Consilii Județene, instituții publice deconcentrate, ministere. Vor mai rămâne hoți răzleți dar furtul nu va mai fi politică de stat impusă de un partid sau altul.

Klaus Iohannis: Independența justiției și lupta împotriva corupției vor fi puse în pericol dacă actuala coaliție de guvernare va modifica legile justiției așa cum și-a propus. Comisia Europeană a tras astăzi, prin raportul MCV, un serios semnal de alarmă în acest sens. România nu se poate întoarce în trecut din cauza unor oameni politici care refuză să accepte că datoria lor este să lucreze în slujba cetățenilor, și nu a unor interese partizane sau de grup. Voi uza de toate atribuțiile mele constituționale pentru a asigura independența justiției și consolidarea statului de drept”.

Cine câștigă? Klaus Iohannis sau Liviu Pleșoianu, la alegerile prezidențiale din România? 3

Ne Găsiți și pe Facebook:

Klaus Iohannis:  „Justiția în România este și trebuie să rămână independentă, pentru țara noastră nu există altă cale. Este mesajul ferm pe care l-am transmis astăzi la ședința CSM. Legile justiției au fost modificate printr-o procedură parlamentară inventată, neclară, sub presiunea timpului, cu pumnul în gura opoziției.

Am speranța și încrederea că judecătorii CCR se vor apleca cu mult profesionalism și obiectivitate asupra legilor justiției și că acestea vor fi îmbunătățite. Voi face în continuare tot ce îmi stă în puterea constituțională să ajut CSM să garanteze independența justiției”.