(Last Updated On: January 16, 2018)

Viorica Dăncilă este o femeie bogată. Se pare că funcțiile politice au ajutat-o mult în ultimii ani să strângă o avere considerabilă. Acest lucru i-a permis să doneze sume mari la PSD. Unii, răutăcioși, spun că prin această metodă spală bani negri pentru partid. Nu s-a dovedit așa ceva până acum.

Potrivit declarației de avere, împreună cu soțul, Viorica Dăncilă deține imobile în judeţele Braşov, Dolj şi Teleorman, conturi de zeci de mii de euro, dar şi venituri mari. Astfel, Viorica Dancila îşi permite să fie generoasă cu PSD. Potrivit declaraţiilor de avere, a cotizat la PSD cu 20.000 lei în perioada ianuarie-octombrie 2016, iar în mai 2014 a donat către PSD 40.000 lei, relatează hotnews.ro și preluat de stirileprotv.ro.

Câte case are și cât de bogată este  Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier al României 1

De asemenea, mai deține doua terenuri intravilane, unull de 544 mp în judeţul Braşov şi altul de 1.200 mp în comună Giurgiţa, judeţul Dolj. Are și un teren agricol de 2 hectare în comună Giurgiţa, Dolj.

Soţii Dancila au două apartamente, unul de 100 mp în Videle, Teleorman şi unul de 44 mp în Ploieşti. Mai au o casă de locuit de 140 mp în Giurgiţa, Dolj şi o casă de vacanţă în judeţul Braşov.

Deţine un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2014.

În ultima declaraţie de avere, din iunie 2017, sunt trecute conturi bancare în valoare de peste 68 mii euro, 17 mii dolari şi peste 183 mii lei.

Tot în ultima sa declaraţie de avere, Dăncilă a menţionat că indemnizaţia anuală de europarlamentar a fost de circa 78 mii euro, iar soţul său Cristinel Dancila a câştigat din funcţia de manager la OMV Petrom 436 mii lei.