(Last Updated On: January 11, 2018)

Ministrul de Interne Carmen Dan a susținut joi seara o conferință de presă prin care a încercat să arate că nu l-a mințit pe premier în cazul numirii unui nou șef în Poliție. Ea l-a acuzat voalat pe Mihai Tudose că minte. În ceea ce privește demisia, Carmen Dan a spus că nu se pune problema deoarece partidul trebuie să fie de acord și nu premierul. Cu alte cuvinte Guvernul nu este al României, condus de premier, este al PSD.

Principalele declarații ale ministrului de Interne, potrivit Antena 3:
“În legătură cu împuternicerea domnului Cătălin Ioniță. Am aici dovada acceptului domnului Ionițâ. Acest acord a ajuns și la domnul prim-ministru. Sintetizând avem pe de o parte documente, pe de altă parte vorbe. Acordul a fost semnat marți. Marți am avut o discuție clară cu chestorul Ioniță care a acceptat propunerea, exprimându-și determinarea de a prelua această funcție și de a începe o reformă reală. După discuție a semnat acordul prin care acceptă împuternicirea. Imediat după, am anunțat schimbarea șefului Poliției.

„AMBIȚIOASĂ”! Ministrul Carmen Dan NU demisioneazaă și-l acuză voalat pe premierul României că minte. DECLARAȚII 1

Apoi s-a declanșat o campanie de denigrare a domnului Ioniță și a familiei sale. Aceleași acuzații nu au constituit o problemă în 2006 pentru nimeni. Miercuri dimineață la ora 6.00 am primit un mesaj de la domnul Ioniță prin care îmi cerea o întâlnire. Apoi mi-a comunicat că are rețineri pentru a merge înainte. Am convenit să așteptăm decizia premierului în privința schimbării domnului Despescu.

Am avut după ședința de guvern cu premierul Tudose. Nu m-a întrebat absolut nimic despre chestorul Ioniță. Nu am avut nicio discuție cu premierul despre chestorul Ioniță, iar de la Ministerul de Interne nu a plecat niciun comunicat referitor la acesta.

Ulterior chestorul Ioniță mi-a spus că a avut o discuție cu premierul și a fost întrebat dacă mai vrea să fie șef al Poliției. I-a spus că nu. Apoi am avut o întâlnire cu domnul Ioniță. Ca om pot înțelege asta. Aspectele personale le poate comunica doar domnul Ioniță. Nu știu ce răspuns se aștepta să primească premierul de la chestorul Ioniță, după ce anunțase cu două ore înainte că nu îl mai schimbă pe domnul Despescu.

Până la a fi acuzat de minciună e cale lungă.
În privința demisiei. Miniștrii se aprobă în forurile de conducere ale partidelor Coaliției și tot acolo se aprobă cererile de demisie.”

Mihai Tudose, potrivit Digi 24: “Un ministru de interne care îşi permite să mă mintă în halul ăsta, nu mai am ce să mai lucrez cu domnia sa, punct. S-a exprimat că, începând de luni, e dispusă să-şi dea demisia, i-am spus că în momentul ăsta eu cred că i-o accept dacă şi-o dă. Aici s-a închis discuţia. Eu cred că domnia sa, dacă va fi lăsată, îşi va da demisia”.

“Am aflat că domnul Ioniță – propunerea de înlocuire – refuză. De ce sunt supărat pe doamna ministru: Am întrebat-o dacă e adevărat că acel om refuză. Mi-a spus că nu este adevărat. L-am sunat pe domnul chestor. Discuția a fost următoarea: Bună ziua, sunt premierul, doriți această funcție? Domnul prim-ministru, m-am prezentat la doamna ministru cu un raport, prin care refuz această funcție.”, a declarat premierul.

„Nu poţi să-l acuzi pe şeful Poliţiei că la secţia nu ştiu care n-a ştiut că un agent are nu ştiu ce dosar că a fost ţinut sub preş de colegi. I-am cerut să vadă exact cine a ştiut, cine a fost complice, să se ducă împreună cu el, pe la procurori. Demiterea şefului de la Omoruri, înţeleg că e un om extraordinar, mi se pare exagerată. De ce nu ăla de la Rutieră? De ce nu a plecat acasă consilierul lui Carmen Dan?”, a adăugat prim-ministrul.