(Last Updated On: January 17, 2018)

Primarul Clujului a fost invitat miercuri dimineață la un post local de Radio unde a avut cuvinte grele la adresa PSD. El a spus că singura soluție este organizarea alegerilor anticipate.

Emil Boc la “Dimineti in Realitate”: Clar PSD-ul caută să propună o persoană care să aibă cât mai puține contraargumente ca să fie numită. Să nu poți să spui prea multe lucruri negative despre ea deși este în viața publică din 2009, de atunci este europarlamentar doamna Dănilă.

REACȚIE Fostul premier Emil Boc despre Viorica, viitorul premier al României. El cere și Alegeri Anticipate! 1

PSD-ul administrează țara ca și propria moșie. Foarte grav. Un partid nu poate să confiște o țară întreagă în folos propriu. Ei sunt temporar împuterniciți de cetățeni să guverneze în interes public. Din nefericire ce se întâmplă de u an de zile de la alegeri, numai guvernare în interes public nu este. Este o guvernare strict în interes de partid.
Acest lucru nu est de acceptat în democrație.

Orice schimbare de Guvern înseamnă luni de zile de blocaje. Toată lumea așteaptă să vadă cine va fi următorul ministru, cine va fi următorul prim ministru, ce viziune are acesta.

În orice democrație, în asemenea situație soluțiile merg spre alegerile anticipate. Când un partid a câștigat alegerile și în mai puțin de un an de zile arată că preocuparea lui nu este legată de interesul public ci de problemele interne, corpul electoral trebuie chemat să arbitreze această dispută. Asta este soluția logică, democratică, corectă într-o democrație. Alegeri anticipate!

Problema este că România are o malformație constituțională care nu poate permite rezolvarea unei asemenea probleme în termenii logicii politice și democratice.
În România, pentru a ajunge la alegeri anticipate, trebuie să forțezi Constituția, să inventezi niște soluții care apoi să te ducă la dizolvarea Parlamentului.

Vezi aici video:

Deși recunosc că soluția clară este cea a alegerilor anticipate este extrem de dificil de a o pune în practică. Asta înseamnă să fie demise două Guverne în Parlament.
Parlamentarii nu vor semna propria condamnare la moarte, al doilea Guvern ar vota doar să nu-și piardă mandatele”.