(Foto) El este generalul Armatei Române care a coordonat impecabil funeraliile Regelui Mihai

Sâmbătă, în România, la funeraliile Regelui Mihai au venit mulți reprezentanți ai Caselor Regale din Europa. Fuberaliile au decurs conform planului, fără incidente. Un mare merit îl are coordonatorul Gelaledin Nezir, primul general turc al României.

Vlad Voiculescu : „Dacă am înțeles eu bine, un general de origine #turcă (Gelaledin Nezir) a coordonat impecabil funeraliile Regelui nostru cu origini #greco-#britanico-#germane (și altele) și ne-a făcut pe toți, pentru o zi, #mândrisăfimromâni.

(Foto) El este generalul Armatei Române care a coordonat impecabil funeraliile Regelui Mihai 1

Poate și pentru că România a arătat ieri, într-o bună măsură, #europeană. La fel cum au fost regii noștri… și cam toți liderii care au scris istoria României, cel puțin de când a început să se cheme așa, sub un rege #neamț”.

Practic, toate instituțiile statului român și-au dat concursul ca evenimentul să decurgă impecabil. Dar a existat și o persoană care a coordonat personal toate operațiunile. Este vorba despre actualul șef de cabinet al lui Mihai-Viorel FIFOR, ministru al Apărării, și anume generalul Gelaledin Nezir. Un nume extrem de cunoscut tuturor celor din sistemul de apărare și nu numai, potrivit Libertatea.

(Foto) El este generalul Armatei Române care a coordonat impecabil funeraliile Regelui Mihai 2 (Foto) El este generalul Armatei Române care a coordonat impecabil funeraliile Regelui Mihai 3

Dupa moartea regelui Mihai, reprezentanții Casei Regale au avut o primă discuție cu autoritățile române și au cerut, în mod special ca generalul Nezir să fie cel care să se ocupe personal de planul și coordonarea funeraliilor regale. Și asta pentru că Neizir este unul dintre puținii ofițeri din Romînia care cunoaște bine protocolul pentru un astfel de eveniment, dar și pentru că reprezentanții Casei Regale au mai colaborat cu el la înmormântarea Reginei Ana.

(Foto) El este generalul Armatei Române care a coordonat impecabil funeraliile Regelui Mihai 4 (Foto) El este generalul Armatei Române care a coordonat impecabil funeraliile Regelui Mihai 5 (Foto) El este generalul Armatei Române care a coordonat impecabil funeraliile Regelui Mihai 6

Gelaledin Nezir a ocupat, pe rând, funcții importante în Ministerul Afacerilor Interne, la MapN sau în Ministerul Justiției. Și-a început cariera de ofițer în 1987, în cadrul Ministerului Apărării Naționale, unde a fost, pe rând, comandant de pluton, locțiitor al comandantului Regimentului 40 Mecanizat “Călugăreni”, comandant de pluton la Liceul Militar de Marină “Alexandru Ioan Cuza”, din Constanța, ofițer cu probleme de evidență și mobilizare la Statul Major al Marinei Militare, șef al compartimentului de Relații Publice al Statului Major General, director al Direcției de Comunicare și Relații Publice a MApN, consilier al șefului Statului Major General, consilier al ministrului apărării, locțiitor al comandantului Școlii de Aplicație pentru logistică “General Constantin Zaharia”.