Eugen Tomac: „ Frica domina PSD. Presiunea aceasta vine de la frica… Rămăsesem în sală doar 27 de parlamentari ai opoziției. Se făcuse ora 23.00. Am insistat să …”

(Last Updated On: December 7, 2017)

Miercuri seara, Opoziția, USR, PNL ȘI PMP, au dat o lovitură puternică PSD blocând votul final pe primele modificări la Legile Justiției. Votul va fi dat săptămâna viitoare.

Pe Facebook, Eugen Tomac a scris: „Abia acum mi-am încheiat ziua de muncă.
Am stat peste 12 ore în plenul Camerei Deputaților pentru a vota împotriva mașinăriei PSD. De-un singur lucru m-am convins. Frica domina PSD. Presiunea aceasta vine de la frica.

Rămăsesem în sală doar 27 de parlamentari ai opoziției. Se făcuse ora 23.00. Am insistat să votăm împotriva fiecărui amendament nu pentru că am fi putut schimba ceva sau pentru că am fi putut face mai mult, ci pentru că în democrație este vital ca rolul opoziției să nu fie unul de decor.

Majoritatea bolșevică este hotărâtă să meargă până la capăt pe linia binecunoscută a modificării brutale, fără dezbateri și argumentări serioase, a legilor justiției. Acestea nu sunt, în mod cert, perfecte, însă deciziile majore trebuie luate prin consens, nu așa cum vor urmașii lui Iliescu și Năstase”.