(Last Updated On: December 11, 2017)

Nervii au cedat în coaliția PSD-ALDE după ce s-a format o coaliție între grupurile #Rezist, PNL, USR și Dacian Cioloș, Călin Popescu Tăriceanu a făcut duminică o declarație care poate fi catalogată ca o amenințare.

Pe Facebook, jurnalistul Mircea Marian a scris: „Domnul Tăriceanu tocmai ne-a amenințat cu moartea: “Corupția poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea”.
O amenințare mafiotă”.

Amenințare? Tăriceanu, mesaj pentru protestari: ”Corupţia poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea” 1

Călin Popescu Tăriceanu le-a transmis duminică un mesaj protestatarilor în care i-a rugat ca, în afară de informaţiile pe care le preiau de pe reţelele de socializare, să facă un efort să citească proiectul de modificare a legilor justiţiei.

“Pentru cei care protestează, eu am un mesaj. Am rugămintea (…) ca cei care protestează, în afară de reţelele de socializare de unde preiau de foarte multe ori informaţii care nu sunt controlate şi verificate, să facă un efort să se informeze, să citească legile justiţiei, să vadă care sunt modificările pe care dorim să le facem, care urmăresc un singur scop – consolidarea statului de drept, consolidarea independenţei magistraţilor, în aşa fel încât (…) să nu mai putem vorbi, aşa cum s-a întâmplat în ultima perioadă, de dosare care sunt politice, de justiţie selectivă, de abuzuri şi excese care au afectat oameni şi vieţi, să nu ne mai trezim în situaţia în care oameni care sunt condamnaţi în România îşi găsesc dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a declarat Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică la România TV, potrivit Agerpres.

Întrebat cum comentează solicitarea comunităţii online “Corupţia ucide” privind organizarea alegerilor anticipate, Tăriceanu a răspuns: “Slavă Domnului că în ţara asta mai există şi oameni cu scaun la cap şi nu să facă toţi ceea ce cere Corupţia ucide sau nu ucide. Depinde pe cine ucide, că corupţia poate să ucidă chiar pe cei care strigă sloganurile astea şi care sigur că găsesc tot felul de formule teribiliste, pe care oamenii care au o minimă experienţă politică şi cunosc regulile democraţiei, nu le iau în seamă”.