SONDAJ – PSD „prezintă” adversarul lui Klaus Iohannis la prezidențiale. Cine câștigă?

(Last Updated On: November 23, 2017)

Un sondaj realizat la nivel naţional de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) arată faptul că președintele Klaus Iohannis ar avea un contra candidat puternic dacă s-ar organiza acum alegeri.

Potrivit sondajului CURS, actualul președinte ar obține 37% din voturi, la fel ca și primarul  general al Capitalei, Gabriela Firea. Un detaliu interesat este acela că Firea ar fi la 5 procente sub ceea ce ar obţine PSD, potrivit aceluiaşi sondaj, dacă s-ar organiza alegeri parlamentare (43%), informează stiripesurse.ro.

Surpriza majoră ar veni de la Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi preferat de 13% dintre români. Liderul ALDE este urmat de Cristian Diaconescu, în scenariul în care acesta ar fi candidatul PMP. Kelemen Hunor este cotat cu 4%, iar Dan Barna, noul preşedinte USR, cu doar 3%. În mod surprinzător, sondajul îl include pe George Mioc, un candidat independent care locuieşte în SUA, fiind mai puţin cunoscut în România.

Sondaj CURS noiembrie 2017:

Klaus Iohannis susţinut de PNL – 37%
Gabriela Firea din partea PSD – 37%
Călin Popescu Tăriceanu din partea ALDE – 13%
Cristian Diaconescu din partea PMP – 5%
Kelemen Hunor din partea UDMR – 4%
Dan Barna din partea USR – 3%
George Mioc candidat independent, din diaspora – 1%

68% au exprimat o opţiune de vot, restul de 32% nu sunt hotărâţi sau nu răspund.

Volumul eşantionului a fost de 1067 de respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Universul de eşantionare: populaţia adultă, neinstituţionalizată, în vârstă de 18 ani şi peste, la nivel naţional.