SCANDAL! „Se termină examenul de rezidențiat. Într-una din săli, trei candidate obțin sub 500 de puncte. Pică examenul. Fetele ripostează și cer recorectarea. Sunt printre cei mai buni absolvenți de Medicină și au învățat pentru examen. Ripostează și … ”

(Last Updated On: November 19, 2017)

Ministerul Sănătății și-a bătut joc de medicii rezidenți care au dat examen duminică. Niciun examen nu sunt în stare să organizeze?!

Pe Facebook, Emanuela Schweninger a scris: „Se termină examenul de rezidențiat. Într-una din săli, trei candidate obțin sub 500 de puncte. Pică examenul. Fetele ripostează și cer recorectarea. Sunt printre cei mai buni absolvenți de Medicină și au învățat pentru examen. Ripostează și ceilalți candidați din sală. Profesorii se opun. Se ajunge până la decan. Lucrările se recorectează. Fetele primesc cu 450 de puncte mai mult…

(foto: arhiva)

După muuuulte insistențe în care mi se transmite ba că important e procesul, nu presa acum, ba nu mi se răspunde, ministrul confirmă că la București a fost o problemă cu stick-urile pe care se aflau grilele corectate. Se recorectează așadar toate lucrarile…

Cum era? Rezidențiatul, cel mai greu examen din Medicină? Sigur așa e în România…

Update 16:41. Comunicatul oficial de la minister: Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locala de Rezidentiat Bucuresti in timpul procedurii de scanare grilelor de concurs, Comisia centrala a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidatii din Centrul Universitar Bucuresti.

Ministrul Sanatatii a fost informat in aceasta dupa amiaza de catre coordonatorul de Rezidentiat, secretarul de stat Corina POP despre situatia creata si a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel incat niciun candidat sa nu fie nedreptatit”.

Ema Onisâi: Bună seara, domnule Ministru. Nu vă supărați că va deranjez la ora asta târzie, dar nici eu nu pot să mă liniștesc. Uitați care e problema. Dvoastra ați spus că recorectati toate lucrările din București, dar trebuie să știți următoarele lucruri si să acționați in consecință:

1. Am auzit de la colegi de ai mei că și in alte centre universitare din țară au fost probleme de genul, de ce nu se rescaneaza toate lucrările la nivel național? Ca sa nu mai menționez faptul ca e un examen NATIONAL, cu clasificare națională, de ce Bucurestiul e mai deosebit? Ar trebui păstrată corectitudinea națională.

2. Problema cea mai mare e următoarea: lucrările au fost corectate IN PREZENȚA NOASTRĂ; eu am văzut punctajul pe calculator si am verficat sa fie același cu cel scris de mână. Ce ii va împiedica la recorectare pe colegii dvoastra, fără a avea martori și fără sa fim NOI prezenți in sala să vadă un punctaj pe calculator și să treacă altul pe caiet? De exemplu o persoană care a luat punctaj mic, la rescanare, poate, cu siguranță să aibă punctaj mai mare. Nu-mi spuneți ca e imposibil.

Orice e posibil dacă ai cunoștințele potrivite. Știți, miroase dubios, trebuie sa recunosc.
Si mai e o problema, noi, ăștia care am muncit pt punctajul acesta, avem acele puncte, de unde ne asigurați ca nu vom avea punctaj mai mic? Se poate întâmpla fix același lucru. Sunteți conștient că daca se va întâmpla asta, vom depune din nou contestație, urmând sa fie recorectate a 3a oara?

3. Când vom afla ce veți face in continure? Ați fost atât de vag in mesajul de pe Facebook … Noi mai dormim la noapte, domnule Ministru?

Așteptăm cu mare interes răspunsul d-voastră. Si da, vrem rescanare cu candidații de față!”

Share masiv!