EXPLICAȚII Profesoara de matematică din România care a tuns doi elevi de clasa a VII-a în faţa colegilor. „Elevii vin la şcoală cu un fel de moţ gen samurai în vârful capului”

(Last Updated On: November 14, 2017)

Profesoara de matematică de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza din Ploieşti, acuzată de părinţii unor elevi că i-a umilit şi traumatizat pentru că le-a tuns părul în clasă, și-a recunoscut vina, dar a precizat că băieţii nu respectau regulamentul şcolii care impune lunigmea maximă a firului de păr de cinci centimetri.

Magda Vasile, profesor de matematică în cadrul colegiului Al.I. Cuza din Ploieşti, dirigintă la clasa a VII-a, a tuns câte o şuviţă din părul a doi băieţi chiar în timpul orei de dirigenţie care a avut loc vineri, 10 noiembrie.

Profesoara susţine că totul a fost în spirit de glumă şi că nu a avut intenţia să-i traumatizeze pe cei doi băieţi, motivul acestei dispute fiind felul în care elevii îşi poartă părul în formă de „moţ de samurai”, considerat indecent de cadrul didactic şi contrar regulamentului şcolar.

„Sunt profesor serios care încearcă să-i determine pe elevi să-şi găsească un drum, o ţinută care să-i facă să se descurce când vor ieşi din băncile şcolii. Consider că elevii noştri au egalitate de şanse şi atunci încerc să construiesc în ei un simţ civic.

Relativ la ce s-a întâmplat vinerea trecută, pot să spun că, în cadrul orei de dirigenţie, în mod repetat, le-am explicat ce trebuie să facă. Elevii vin la şcoală cu un fel de moţ gen samurai în vârful capului, iar când îşi dau acel moţ jos sunt în permanenţă preocupaţi să-şi aşeze freza, să fie într-o formă anume, să aibă un look, nemaifiind atenţi la ceea ce se întâmplă în clasă“, a spus profesoara Magda Vasile, pentru adevarul.ro

Rodica Popescu, directorul Liceului Al. I. Cuza din Ploieşti, a precizat că în cauză va fi declanşată o anchetă internă, iar urmările vor fi anunţate la finalul audierilor tuturori părţilor implicate. Directorul a explicat că şcoala are un regulament care se „ajustează” anual, în care este precizat că elevii trebuie să aibă la cursuri o ţinută decent, iar nivelul părului în cazul băieţilor nu trebuie să depăşească cinci centimetri. Popescu a explicat că acest regulment este aprobat de un consiliu de administraţie şi că nu consideră că este oportună modificarea regulilor “în timpul jocului”. Pe de altă parte, directorul şcolii a recunoscut că profesoara a greşit şi a catalogat gestul acesteia ca “incalificabil”.

Inspectoratul Şcolar Prahova a declarat prin vocea purtătorului de cuvânt Aurel Graure că gestul profesoarei de a tunde un elev în sala de clasă contravine regulamentului privind comportamentul profesorului în şcoală şi că va fi declanşată o anchetă în acest sens, iar Magda Vasile riscă să i se interzică să mai fie diriginte la clasa unde a avut loc incidentul.