Ea este românca ce produce în America The Big Bang Theory, CSI New York sau Mike and Molly. „Imi amintesc Romania ca o tara frumoasa vizual, dar un loc mizerabil in care sa traiesti. Amintirile din copilaria mea sunt presarate cu …”

(Last Updated On: November 13, 2017)

Mona Garcea, o româncă originară din Brașov, este producător la câteva dintre cele mai renumite seriale de comedie din America.  Românca lucrează sau a lucrat ca producător la seriale precum Two and a half men, The big bang theory, CSI New York sau Mike and Molly.

Mona a plecat din România în 1987, la doi ani după ce părinții ei au emigrat în SUA. A absolvit University of Central Florida, dupa care s-a mutat in Los Angeles. Acum este producator, producator-coordonator, si assistant executive la cele mai urmarite seriale din SUA, produse la Hollywood.

„Imi amintesc Romania ca o tara frumoasa vizual, dar un loc mizerabil in care sa traiesti. Amintirile din copilaria mea sunt presarate cu lucruri minunate, cum ar fi cand ma jucam la Castelul Bran, vacantele de vara la Constanta, privitul vitrinelor prin Bucuresti, mersul la opera cu mama mea, patinaj si altele. Dar imi amintesc si lucruri teribile precum ore de asteptare la coada pentru paine, lipsa lucrurilor de trai elementare, senzatia constanta ca cineva iti urmareste fiecare miscare, frica zilnica ca poti fi persecutat fara niciun motiv. Niciun copil de 9 ani nu ar trebui sa simta asta!

Nu am mai fost de la plecarea din 1987. Chiar imi doresc si am incercat sa ma fac sa merg de cateva ori, dar frica ce mi-a fost insuflata de cand eram copil este un lucru greu de lepadat. Voi merge cu siguranta in anul viitor”, a declarat Mona Garcea într-un interviu exclusiv acordat citynews.ro

„Asa ca am inceput de la zero, dar m-am bucurat de fiecare secunda. Apoi am avut norocul sa muncesc cu Chuck Lorre, ca si asistentul sau. Mi-a dat o sansa atunci cand nu aveam prea multa experienta, pentru simplul fapt ca eram foarte entuziasta in legatura cu el si cu show-urile sale. Munca impreuna cu Chuck este ceea ce m-a dus pe calea succesului. Intr-adevar asta a fost “biletul de aur”, cineva ca el sa dea o sansa cuiva ca si mine.

Ca si asistentul sau am invatat multe doar privindu-l. Nu este doar un scenarist stralucitor, ci si un producator uimitor, deci urmarindu-l am invatat partea business a televiziunii. Si asta este jobul meu acum – producator la serialul “Mike and Molly”.

Ma asigur ca operatiunile de zi cu zi merg fara probleme si lucrez indeaproape cu Mark Roberts, creatorul si producatorul executiv al show-ului, ca sa ma asigur ca viziunea sa creativa este pusa in practica asa cum trebuie. Mark este o alta persoana care m-a ajutat in promovarea de la nivelul de producator-coordonator la cel de producator.

A crezut in mine incat sa ma angajeze ca si mana sa dreapta pentru serialul sau. Cred ca intr-adevar am fost binecuvantata sa ii cunosc pe acesti doi oameni care mi-au dat sanse din nou si din nou”, a mai spus aceasta.

„Am cunoscut vedete din televizune cu care am avut contacte. Chiar nu am avut nicio experienta proasta cu niciuna dintre ele. Cred ca, in general, majoritatea oamenilor care sunt suficient de norocosi sa devina actori s-au luptat foarte mult timp pentru a ajunge acolo, incat nu iau nimic de bun facut.”

„Sper in primul rand sa raman in continuare ca si producator la “Mike and Molly”. Mai apoi as vrea sa creez propriul meu show, unul care sa aiba impact asupra vietii oamenilor.”