DECLARAȚII! Președintele Klaus Iohannis NU-l ajută pe Liviu Dragnea, Refuză să se bage în scandalul celui de al treilea dosar!

(Last Updated On: November 14, 2017)

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți prin intermediul purtătorului de cuvânt că dorește o justiție independentă și puternică. Atât! Dacă cerea demisia liderului PSD, Liviu Dragnea avea muniție pentru un complot prezidențial care vrea să-l dea jos. Așa cum a încercat aseară să spună, numindu-l pe Iohannis beneficiarul direct al dosarului său.
Președintele Klaus Iohannis a transmis și un mesaj PNL, să nu se ocupe de moțiunea de cenzură.
Astfel, totul se rezumă la un război intern al PSD care nu se poate finaliza decât cu demiterea lui Liviu Dragnea din toate funcțiile, de partid sau parlamentare. Liviu Dragnea are nevoie de un dușman extern pentru a-și uni adepții. Altfel, se vor bate între ei.
De menționat supărarea celor de la Antena 3 imediat după declarațiile purtătorului de cuvânt prezidențial. De ce nu transmite un mesaj românilor. Orice mesaj … care să fie tocat și interpretat în direct.

Comunicat de presă Administrația Prezidențială:

Jurnalist: Anul trecut, în contextul dosarului ‘Referendumul’, Președintele Klaus Iohannis îi solicita demisia liderului PSD, Liviu Dragnea. Acum, odată cu noul dosar Tel Drum, Klaus Iohannis este de părere că Liviu Dragnea ar trebui să demisioneze din fruntea Camerei Deputaților și a PSD?

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României: Referitor la acest subiect, aș face o singură precizare, pe care cu toții o cunoașteți, și anume faptul că Președintele României, domnul Klaus Iohannis, își dorește o justiție independentă și puternică. Beneficiarul unei justiții independente și puternice este societatea și, mai mult de atât, nu cred că este de adăugat.

Jurnalist: A existat o discuție telefonică sau directă între domnul Iohannis și domnul Dragnea după evenimentele de ieri?

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României: Dacă îmi permiteți, nu voi face precizări suplimentare în legătură cu acest subiect. Dacă ar fi existat o discuție oficială, cu siguranță aceasta s-ar fi aflat pe agenda publică și v-ar fi fost comunicată.

Jurnalist: Tocmai spuneați că Președintele își dorește o justiție independentă. Aseară, Președintele PSD, Liviu Dragnea, a adus mai multe acuzații, inclusiv Președintelui României, Klaus Iohannis, spunând că este în spatele unui stat paralel, care face dosare politice. Cum răspunde Președintele României unor astfel de acuzații?

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României: În România nu există un stat paralel. Această formulare este o invenție a celor care au probleme cu justiția, iar dacă ar fi să aduc în atenția publicului un lucru care este esențial de înțeles, este ceea ce am spus ceva mai devreme referitor la acest beneficiar. Un beneficiar real al unui sistem sănătos, atunci când vorbim despre stat de drept și justiție independentă, nu poate fi decât societatea. Societatea este cea care beneficiază atunci când statul de drept funcționează așa cum trebuie și atunci când avem o justiție independentă. Sunt niște lucruri la care Președintele României, așa cum știm, ține foarte mult și pe care și le dorește pentru România.

Jurnalist: Președintele României a rugat Guvernul să renunțe la modificările privind Codul Fiscal. Săptămâna trecută am asistat însă la adoptarea acestei ordonanțe de urgență. Ce mai poate face Președintele României de acum încolo, pentru că spunea că se va folosi de toate prerogativele prezidențiale?

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României: Președintele României a avut o expunere amplă în legătură cu acest subiect și a avertizat în nenumărate rânduri că astfel de politici lipsite de predictibilitate și de stabilitate pot să aibă efecte negative. Sunt singurele comentarii pe care aș vrea să le fac eu, pentru că domnul Președinte deja a punctat cum stau lucrurile din acest punct de vedere.

Jurnalist: Domnul Dragnea mai spunea aseară că șeful SPP Lucian Pahonțu este ‘poștașul’ domnului Klaus Iohannis și că încearcă, oarecum, să racoleze oameni din PSD. Ce-i răspundeți?

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României: Dați-mi voie să nu intru în astfel de dialoguri și să nu am niciun fel de comentariu.

Jurnalist: A discutat domnul Președintele cu domnul ministru de Finanțe Ionuț Mișa sau cu Premierul de când a fost adoptată această ordonanță privind măsurile fiscale?

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României: Din nou, sunt în fața dumneavoastră pentru a vă prezenta chestiuni care se află pe agenda publică și nu am date pe care am a le prezenta în legătură cu astfel de întâlniri.

Jurnalist: Care este opinia Președintelui Klaus Iohannis asupra a ceea ce se întâmplă acum pe scena politică, în condițiile în care PNL a anunțat că va depune o moțiune de cenzură și începe abia acum să caute susținere pentru aceasta?

Purtătorul de cuvânt al Președintelui României: Domnul Președinte își dorește, evident, ca lucrurile să conducă spre un climat de stabilitate, pentru că, până la urmă, în centrul preocupărilor se află cetățeanul român care trebuie să simtă că lucrurile au o evoluție pozitivă. Luptele politice își au locul în altă parte și tocmai de aceea nu aș vrea să intru în astfel de discuții sau speculații. Dacă nu mai sunt alte întrebări, vă mulțumesc!