Alertă! Primul Primar PSD care va da în judecată Guvernul pentru măsurile fiscale! „Pierdem 40 la sută din venituri. Nu ne-a întrebat nimeni cum ne plătim creditele la bănci luate pentru dezvoltare”

(Last Updated On: November 14, 2017)

Primăria Iași a anunțat marți dimineață că va da în judecată Guvernul României pentru suspendarea măsurilor fiscale deoarece se încalcă autonomia locală. Mihai Chirica va cere instanțelor să nu se aplice ordonanța de urgență prin care s-a modificat Codul Fiscal.

Primăria Iași vrea să blocheze aplicarea noilor măsuri fiscale prin care se încalcă în mod flagrant autonomia locala.  Primarul Mihai Chirica spune că Guvernul trebuia să consulte autoritățile locale privind modificările la resursele financiare.

 

„Ne vedem în situația să mergem la Avocatul Poporului pentru o sesizare la CCR. Vom sesiza și Înalta Curte de Casație și Justiție. Impactul este foarte mare, vorbim de zeci de milioane de euro. 40 la sută din veniturile propri. Nu ne-a întrebat nimeni cum ne plătim creditele la bănci luate pentru dezvoltare. Nu ne-a întrebat nimeni despre lucrările aflate în execuție. Nu ne-a întrebat nimeni față de obligațiile față de educație” a declarat primarul Iașului la Digi 24.

Iașul va da în judecată Guvernul României. Mihai Chirica a vorbit de ceea ce a numit o înrobire generală și o dependența totală de autoritățile centrale în ceea ce privește dezvoltarea orașelor. Primarii vor ajunge să cerșească bani, a completat șeful municipalității care precizează că speră să nu fie singurul care va lupta pentru oraș.

A dat exemplul comunei Miroslava care va pierde 1,5 milioane euro, bani pe care-i investea în modernizarea rețelei de drumuri, potrivit Europa FM.

Mihai Chirica speră că și alți primari să aibă curaj să vorbească despre situația gravă în care se vor afla anul viitor și să facă același demers ca Iașul.