UPDATE! Analist despre DEMISIILE din Guvern din această seară: „Se îndulcește prima înfrângere a lui Liviu Dragnea”

(Last Updated On: October 11, 2017)

Surse Antena 3 spun că 3 miniștri își vor da demisia pentru a nu pune în dificultate PSD la ședința de mâine. Comitetul Executiv al partidului trebuie să dezbată mâine propunerile de demisie ale premierului Tudose.

Bogdan Chireac, la Antena 3: „Singura metodă civilizată prin care PSD ul să nu aibă probleme. Distinșii miniștri să demisioneze ei. CEX-ul de mâine să ia act de demisie, partidul iese cu fața curată, se numesc alți miniștri. În această primă luptă Premierul Tudose marchează un punct important în lupta din partid.
Se îndulcește prima înfrângere a lui Liviu Dragnea”.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

 

Comisia juridică a decis, miercuri, să ceară Biroului Permanent un termen de 14 zile pentru finalizarea raportului privind solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb, Biroul urmând să decidă dacă va acorda cele 14 zile.

 

De asemenea, procurorul şef DNA a cerut Senatului, pe 25 august, încuviinţarea începerii urmăririi penale a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, pentru instigare la infracţiunea de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. În acelaşi dosar, sunt urmăriţi penal directoarea de cabinet a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul (MRP), Elena-Felicia Pop şi doi angajaţi ai ministerului, membri ai comisiei de concurs, Maria Alexandrescu şi Mihai-Cornel Zaharia. Cu toţii sunt acuzaţi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Pe 4 octombrie, plenul Senatului a respins solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, cu 37 de voturi ”pentru, 77 ”împotrivă” şi o abţinere.