Ultimă Oră! PSD lovește în angajații cu salarii mici. A promis impozit ZERO dar îi impozitează. Vezi cu cât:

(Last Updated On: October 18, 2017)

Următoarele zile sunt critice pentru guvernarea PSD deoarece trebuie să prezinte bugetul pe 2018. Deja au anunțat că Legea pensiilor nu va intra în vigoare, astfel că nu se vor mări pensiile cum au promis cei de la PSD. Miercuri seara, la România TV, Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a spus că nu se va mai aplica impozit Zero pentru angajații cu salarii mai mici de 2,000 de lei așa cum a promis în campanie și în tot anul 2017 guvernul PSD.

“Va fi 10% impozit pentru toate persoanele, inclusiv pentru cei cu salarii de sub 2000 de lei”, a spus Mişa care spune că s-a decis şi soarta trecerii impozitelor de la angajator la angajat.

“Decizia este finală să trecem impozitele de la angajor la angajat. Am vorbit şi cu patronatele ca să nu se reducă salariile. Cei de la patronate spun că vor transfera beneficiile angajaţilor. Vor să îşi menţină angajaţii. Am recuperat sume din anii anteriori. În cursul acestui an au fost multe măsuri de executări silite.

Statul va urmări angajatorul să plătească banii la stat în numele angajatului. ANAF nu va popri conturile angajatului. Angajatorul are obligaţia să face calculele şi să plătească”, a mai spus Mişa.

Liviu Dragnea a declarat tot miercuri că PSD nu va mări pensiile pentru că nu s-a angajat că va prinde în bugetul pe anul 2018 prevederile din noua Lege a Pensiilor, informează stiripesurse.ro

”Creşterea punctului de pensie, aşa cum scrie în Programul de guvernare, este în vigoare. Nu este sub semnul întrebării, nu a fost niciodată şi nici nu va fi, şi anume cu 10% anul viitor, aşa cum este în program.Despre o nouă lege a pensiilor, care este aproape finalizată practic ca şi proiect, v-am spus mereu şi vă spun în continuare: niciodată nu a fost vorba ca ea să fie prinsă cu prevedere bugetară în bugetul pe anul 2018 pentru că ar fi însemnat să fim nerealişti.

Este nevoie de o perioadă lungă de recalculare a pensiilor şi este vorba de câteva milioane de dosare. Este vorba de repararea nedreptăţilor. Decizia politică luată acum ceva timp a fost să finalizăm aceste legi care sunt necesare acum, şi anume Legea bugetului de stat, split TVA şi celelalte care ţin de Legea salarizării, urmând ca imediat după ce ele vor fi depuse în Parlament să reîncepem discuţiile cu Ministerul Muncii sub coordonarea primului ministru despre legea pensiilor, urmând să luăm nişte decizii importante pe când şi pe ce perioadă vor fi alocate resursele financiare pentru a se repara aceste nedreptăţi, pentru că nedreptăţile despre care vorbim sunt diferenţe între pensii pentru oameni care au avut aceleaşi condiţii de muncă şi aceeaşi perioadă de muncă şi asta înseamnă bani şi trebuie să luăm o decizie realistă, să nu vindem iluzii.

Nu este vorba despre nereliasm, este vorba, dimpotrivă, de o abordare pragmatică. La vremea la care noi am discutat despre acest lucru, o spunem cu sinceritate niciunul dintre noi nu ştia, nu avea dimensiunea grozăviei din interiorul sistemului de pensii din România, absolut nimeni.

Ne-a trebuit mult timp pentru a putea avea acces la toate informaţiile. Din păcate în România încă mai sunt zone în instituţiile publice unde informaţiile trebuie să le scoţi într-un mod destul de ciudat. Un om care a fost, să zicem, dascăl şi un alt om care a fost, la fel, dascăl. Cu acelaşi număr de ani în muncă, cu aceleaşi condiţii de muncă. Sunt doi oameni care au diferenţe foarte mari, aproape, în unele cazuri, de la simplu la dublu.

Ceea ce mi se pare profund nedrept şi vorbim de mii, poate sute de mii de cazuri. Este nevoie de o perioadă lungă de recalculare a pensiilor şi este vorba de câteva milioane de dosare. Este vorba de repararea nedreptăţilor.”, a spus Liviu Dragnea.