Tudor Chirilă: „Cand esti curat, nu ti-e frica de judecata, nu ti-e frica de urmarire penala …. Pai doamna Plumb ar trebui sa renunte singura la imunitatea parlamentara tocmai pentru a demonstra ca DNA face politie politica”

(Last Updated On: October 17, 2017)

Parlamentul a votat ca ministrul Rovana Plumb să nu fie cercetată de procurorii DNA și, dacă era cazul, să ajungă în fața judecătorilor care să facă dreptate. Astfel justiția a fost blocată, lucru care nu se întâmplă în cazul oamenilor simpli.

Pe Facebook,Tudor Chirilă a scris: „Cand esti curat, nu ti-e frica de judecata, nu ti-e frica de urmarire penala. Rovana Plumb: “Va spun astazi ca nu am gresit cu nimic. In esenta, este vorba de doua HG, ambele legale si ambele cu avizele de legalitate”.

Pai doamna Plumb ar trebui sa renunte singura la imunitatea parlamentara tocmai pentru a demonstra ca DNA face politie politica. DNA nu judeca, ci trimite in judecata, parca asta e rolul procuraturii, nu? Apoi judecatorii analizeaza si daca rechizitoriul e cusut cu ata alba, “fabricat”, isi vor face treaba si il vor repudia.

Daca faptele Rovanei Plumb sunt acoperite de legalitate e un moment extraordinar sa demonstreze ca este haituita de DNA, sa demonteze masinatiunile oribile care stau in spatele actelor de hartuire prin urmarire penala.

Dar daca exista cumva o infima posibilitate ca Rovana Plumb cu naivitate sa fi semnat ceva ce ulterior s-a dovedit ilegal, crezand ca o face legal? Pentru destinul individual e tragic, insa pentru cel colectiv al carui mers nu se impiedica de destinele individuale e nevoie de un raspuns juridic.

Ce nu inteleg parlamentarii romani este ca Romania are un destin colectiv mai presus de destinele lor individuale care, in general, stau sub semnul furtului de la stat, din taxele cetatenilor. Ei pot intarzia implinirea destinului colectiv, dar nu sine die.

Politicienii din Romania nu inteleg ca sistemul mafiot, reteaua, clanurile sunt astazi mai vizibile decat oricand si oricate televiziuni si oameni ar cumpara exista o parte(chiar daca mica) de populatie care intelege deja toate miscarile mafiei. Iar aceasta parte din populatie nu va mai accepta la nesfarsit sa fie martorul si in acelasi timp victima nelegiuirilor mafiei”.