SUCCES! Fetele de la tenis de masă din România au prins curaj după câștigarea titlului european: ”Acum vrem aurul mondial”

(Last Updated On: October 18, 2017)

Echipa României de tenis de masă feminin a câștigat în septembrie al doilea titlu continental și acum și-a propus să aducă noi trofee, mai importante, pentru țara noastră. Eliza Samara, prima paletă din echipa României, a declarat că avem nevoie și de puțin noroc pentru a putea câștiga titlul mondial sau pe cel olimpic.

„Diferența față de titlul european din 2005 este că atunci eram junioară și eram pe post de adus apa, de încurajat fetele. Acum însă am fost omul numărul 1 în echipă și am reușit să aduc aurul jucând. Este mai ușor să joci decât să fii pe bancă.

Avem un viitor și sper să nu ne oprim după aceste Europene. Acum vrem aurul mondial. Pentru titlul mondial sau cel olimpic avem nevoie de o tragere la sorți bună. Asta înseamnă să nu jucăm împotriva Chinei. Eventual să jucăm cu ele în grupe, iar apoi să le mai întâlnim doar în finală.

Pentru că recunosc faptul că pe chinezoaice încă nu le putem atinge. Însă cu Japonia, Singapore, Hong Kong sau Taipei consider că avem șanse. Dar cu China luăm un set sau două, încă nu un meci întreg.

Chiar vorbeam cu o amică ieri și zicea că sportivele din China sunt ca Serena Williams la tenis de câmp. Dar nu e așa. Serena a mai pierdut meciuri, însă chinezoaicele nu au voie să piardă niciun meci. Dacă nu câștigă sunt afară. Deci sunt mereu sub presiune. Bineînțeles, sunt și foarte bune”, a spus Samara, citată de libertatea.ro

Eliza Samara a avut un program încărcat după Campionatele Europene, ea afirmând că vacanță își va lua abia în luna decembrie: „Eu încă nu am reușit să mă bucur de acest titlu. Programul este încărcat, nu am avut încă vacanță. Voi avea în luna decembrie când voi pleca undeva în țările calde să mă relaxez câteva zile”.

Colega ei de echipă, Daniela Dodean Monteiro, a declarat, miercuri, că după acest titlu european România are mai multe șanse la o medalie la Jocurile Olimpice.

„Au fost mulți ani cu foarte multă muncă în care am suferit înfrângeri destul de grele. Au fost finale europene pe care le-am pierdut în fața multor asiatice… asiatice europene, ca să zic așa. Cred că avem un viitor frumos în tenisul de masă. După această victorie consider că avem mai multe șanse la Jocurile Olimpice. La ediția precedentă am fost foarte aproape de a ajunge în semifinale, dar sperăm ca la Tokyo să facem o figură frumoasă. Avem tot ce ne trebuie pentru a realiza acest lucru”, a adăugat Daniela Dodean Monteiro.

La rândul ei, Szocs Bernadette a afirmat că este fericită să facă parte dintr-o echipă atât de bună. „Ni s-a îndeplinit un vis pentru că atâția ani am jucat finale și nu am câștigat. Sunt foarte fericită să fac parte dintr-o echipă atât de bună. Întotdeauna am fost împreună, atât la bine, cât și la rău. Ne-am dorit foarte mult aurul ăsta, iar acum avem și mai multă încredere pentru viitor. Sper să facem în continuare România mândră prin rezultatele noastre”, a precizat Szocs.

”Sper să nu fie o întâmplare și să confirmăm la Mondiale și la Jocurile Olimpice”, a precizat antrenorul Viorel Filimon.