Un tânăr din România cultivă dovleci de … 60 de kilograme

(Last Updated On: October 10, 2017)

Norbert Debrecsenyi din Fântânița, jud. Bistrița-Năsăud, cultivă dovleci de 60 de kilograme, pornind o afacere profitabilă împreună cu părinții săi.

Aceștia au început să cultive de anul trecut cel mai mare soi de dovleci, Atlantic Giant, pe o suprafată de 500 de metri pătrați, iar roadele sunt pe măsură, potrivit libertatea.ro

(foto: agrointel.ro)

Dovlecii destinați exclusiv furajării animalelor au crescut până la 60 de kilograme, de 10 ori mai mult decât un soi obișnuit

„Anul trecut am cumpărat semințe de dovleac de la cineva din județul Sibiu și i-am semănat, iar acesta este al doilea an în care s-au făcut la fel de mari. Dovlecii sunt destinați pentru furaje, nu merg deloc pentru alimentația umană pentru că nu sunt așa de dulci”.

Dovlecii uriași se plantează în luna aprilie și sunt gata de cules între septembrie și octombrie, iar procesul este asemănător oricărei culturii agricole.

„Noi nu facem nimic special, arăm, discuim, semănăm și îi prășim, nu facem nimic în plus. Plantăm dovlecii la final de aprilie și îi recoltăm în septembrie și în octombrie” a spus tânărul cultivator.
Dovlecii uriași au fost descoperiți din întâmplare de Norbert pe internet în timp ce căuta să cultive ceva nou, iar acum el este cel care vinde sămânța la prețul de 20 de lei pentru 60 de semințe.