(Last Updated On: October 10, 2017)

Primul telefon din oferta Digi Mobil validat pentru tehnologia voce peste 4G este Samsung Galaxy S8. Tehnologia Voice over LTE (VoLTE) permite realizarea unei convorbiri telefonice prin reteaua 4G, fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din reţeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G.

Astfel, prin intermediul serviciului Voce 4G, utilizatorii Digi Mobil beneficiază de conectarea aproape instantanee a apelului, timpul de aşteptare din momentul iniţierii apelului şi până în momentul în care e apelat telefonul unui destinatar din reţea, care utilizează tot Voce 4G, scăzând sub două secunde, informează capital.ro

RCS&RDS, testele VoLTE la final. Telefonul care conectează aproape instantaneu apelul 1

Totodată, convorbirile prin reţeaua 4G au o calitate şi claritate a sunetului mult mai ridicate. In plus, este posibilă realizarea simultană de apeluri telefonice cu sesiuni de download si streaming la viteze 4G. Serviciul Voce 4G, precum şi activarea sa sunt gratuite pentru toate abonamentele din ofertă.

„Incepând cu data de 20 octombrie, utilizatorii Digi Mobil care folosesc terminale Samsung Galaxy S8 si S8+ vor putea beneficia de noul serviciu Voce 4G, respectiv de avantajele tehnologiei VoLTE. Acesta este incă unul dintre paşii importanţi pe care îi întreprindem în consolidarea poziţionării Digi Mobil ca un furnizor de servicii de încredere, dar şi accesibil în continuare pentru toţi românii.

El se adaugă la investiţiile continue în extinderea acoperirii reţelei la nivel naţional, densificarea celulelor pentru sporirea puterii şi stabilităţii semnalului, dar şi la ofertele comerciale, concepute astfel încât să raspundă cerinţelor şi nevoilor de comunicare ale clienţilor, prin cele mai bune preţuri şi trafic de date nelimitat la orice abonament.”, a declarat Valentin Popoviciu – Vicepreşedinte RCS & RDS.