Premierul Tudose a semnat pentru sistemul american de rachete Patriot cu transfer de tehnologie! „România face pași concreți în ceea ce privește revitalizarea industriei de apărare”

(Last Updated On: October 18, 2017)

Miercuri, premierul Mihai Tudose a semnat Memorandumul de înţelegere între Ministerul Economiei, prin S.C. Aerostar S.A., şi compania americană Raytheon International Defence System, privind colaborarea în domeniul echipamentelor şi componentelor aferente sistemului integrat multilevel de apărare aeriană.

Pe Facebook, premierul Mihai Tudose a postat o fotografie cu mesajul: Mihai Tudose: „România face pași concreți în ceea ce privește revitalizarea industriei de apărare. Astăzi s-a semnat un nou acord de parteneriat economic între o firmă românească privată, Aerostar Bacău, și una dintre cele mai mari companii din lume, Raytheon, producătorii rachetelor Patriot, care vin și investesc la noi în țară, cu tot cu transfer de tehnologie.

Raytheon este a cincea mare firmă americană care își ia angajamentul în ultimele 2 luni de a investi în România”.

Documentul prevede transferul de tehnologie şi asistenţa tehnică necesară pentru modernizarea şi retehnologizarea echipamentelor existente, precum şi asigurarea suportului tehnic specific pentru sistemele de rachetă Patriot, informează digi24.ro.

Semnarea memorandumului permite astfel lansarea efectivă, în cursul acestui an, a procedurilor pentru achiziţionarea primului sistem Patriot din dotarea Armatei României, în concordanţă cu Planul de înzestrare pentru 2017-2026 şi în contextul angajamentelor României ca stat partener în flancul estic al NATO şi partener strategic în relaţia cu SUA, informează Guvernul.