Maia Morgenstern: „M-am născut în anul 1962. La șase ani M-au dat la școală. În clasa a patra am învățat despre Vasile Roaită. Un EROU. Pozitiv. Comunist. Un martir. ….. Pe urmă au spus că Vasile Roaită a fost un trădător. Ca a fost unul … ”

(Last Updated On: October 12, 2017)

Actrița Maia Morgenstern a făcut pe Facebook o comparație între ceea se spune la un moment dat și cum se schimbă totul după câțiva ani.

Pe Facebook, Maia Morgenstern a scris: „M-am născut în anul 1962. La șase ani M-au dat la școală. În clasa a patra am învățat despre Vasile Roaită. Un EROU. Pozitiv. Comunist. Un martir. Sacrificiul suprem. Chiar rănit de moarte, sub gloanțele agenților Siguranței- aia răii- el nu si-a descleștat mâinile de pe Sirenă. Sirena lui Vasile Roaită chema muncitorii la grevă. La extemporal am luat 10. Scriam și plângeam. Scriam. Spitalul de lângă noi se numea Vasile Roaită. Și raionul…si

…au trecut niște ani. Nu se mai vorbea de Vasile Roaită ca despre un erou. Nu se mai vorbea despre Vasile Roaită. Au schimbat și numele spitalului…și nu mai erau raioane, ci județe..

Pe urmă au spus că Vasile Roaită a fost un trădător. Ca a fost unul din agenții Siguranței – aia răii- Și că sirena …de fapt ii chema pe jandarmi sa-i împuște pe greviști…
….Și iar au mai trecut niște ani. . Mulți. Si agenții de la Siguranță nu mai erau “aia răii”.
Și V…..
………………
Primul meu copil s-a născut în anul 1984. Mi-au spus atunci: ” Dacă vrei să ai un copil sănătos trebuie să:
1. Ore fixe de masă. La 3/4 Ore.
2. Schimbat( înainte) , regurgitat, culcat în pătuț.
Sub nici un motiv nu va fi luat în brațe în acest interval. În nici un caz nu va fi alăptat in acest interval. Se poate îmbolnăvi. Ce MAMĂ esti tu????”
Pe vremea mea (aceea) se scria “” nici un”. Am făcut depresie. Gravă
……………
Al doilea copil a venit după 14 ani. ” Să cumva sa-ti treaca prin minte să faci program copilului. Vrei sa-l stresezi? Copilul mănâncă/ bea la orice oră. Din zi si din noapte. Cum vrea ….el stie cel mai bine! Si tot timpul lipit de mama, în brațe. Altfel…se poate îmbolnăvi! Ce fel de MAMĂ ești tu???”
…………..
Al treilea…..
…… ce este un erou?”