(Foto) Un român în spatele imaginii care a devenit virală pe internet. A devenit sculptor în lemn din întâmplare după ce și-a cumpărat o drujbă

(Last Updated On: October 15, 2017)

Gabi Rizea din Craiova a devenit recent celebru în mediul online datorită sculpturilor în lemn pe care le realizează. Presa străină a început să scrie despre craioveanul în vârstă de 42 de ani după ce imagini cu sculpturile create din copaci uscați au început să circule pe internet.

Rizea este un fost inginer silvic și a devenit sculptor în lemn din întâmplare în urmă cu trei ani de zile. Acesta și-a cumpărat o drujbă nouă, a început să se “joace” cu ea pe o bucată de lemn din magazia lui. A încercat să sculpteze o față umană și, spre surprinderea lui, s-a dovedit a fi o lucrare foarte bună, informează stirileprotv.ro

A devenit atât de priceput încât autoritățile locale din Craiova i-au permis să cioplească arborii bătrâni și uscați dintr-un parc al orașului.

”Câteodată fac schiţele, dar în 99% din cazuri, desenele nu se potrivesc cu lemnul. Lucrând într-un lemn care nu mai foloseşte, uscat şi deteriorat, mai întâi trebuie să-i înlătur tot putregaiul”, spune artistul.

De cele mai multe ori, strădania lui duce la rezultate impresionante. Așa cum este ”Găleata care curge”, cea mai cunoscută creație a lui Gabi Rizea, sculptată într-un frasin bătrân.


(foto Facebook Gabi Rizea)

După ce a descoperit că jumătate din trunchi era putred, Rizea și-a dat seamă că partea din mijloc a sculpturii trebuia să fie foarte subțire, așa că a ajuns să o transforme în apă care curge dintr-o găleată.