FELICITĂRI! Simona Halep este NUMĂRUL 1 Mondial! A câștigat meciul cu Jelena Ostapenko

Simona Halep a câștigat sâmbătă dimineață meciul împotriva jucătoarei Jelena Ostapenko de la turneul de la Beijing, 6-2, 6-4. În urma acestei victorii, Simona Halep a devenit numărul 1 mondial.

La Paris, Jelena Ostapenko i-a barat drumul spre primul trofeu de Grand Slam al carierei. După ce Ostapenko s-a impus în trei seturi, 4-6, 6-4, 6-3, în singura confruntare directă de până acum dintre cele două, Simona a mai avut ocazia de alte două ori să treacă pe primul loc în lume.

citeste si

(Foto) Simona Halep, primele declarații ca numărul 1 MONDIAL!

FELICITĂRI! Simona Halep este NUMĂRUL 1 Mondial! A câștigat meciul cu Jelena Ostapenko 1

Al doilea meci care îi putea aduce fericirea Simonei a avut loc la Wimbledon. În sferturile de la All England Club, Halep era nevoită să o învingă pe favorita gazdelor, Johanna Konta. Și atunci, Simona a fost la două mingi de victorie, dar a pierdut până la urmă, 7-6, 6-7, 4-6.

În finala de la Cincinnati, Halep se afla din nou față în față cu istoria, dar nu a avut nicio șansă în fața lui Garbine Muguruza. Iberica i-a administrat adversarei una dintre cele mai grele înfrângeri din carieră. A bătut-o cu 6-1, 6-0.

Acum, Simona la al patrulea meci a reușit să ajungă locului întâi în clasamentul WTA. La acest lucru a contribuit victoria lui Caroline Garcia în faţa Elinei Svitolina, în sferturi, dar mai ales abandonul lui Muguruza. Numărul unu mondial, sportiva din Spania a declarat forfait în timpul partidei din primul tur, acuzând probleme de sănătate.