Ești de acord? Dan Bittman: „Politicienii români să se lase! Toți! Țara va merge bine și fără ei”

(Last Updated On: October 17, 2017)

Dan Bittman a acordat un interviu pentru Antena 3 în care a spus că toții politicienii ar trebui să plece, lucru care nu este pe placul televiziunii care-i susține pe Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

R: Apropo de asta, cum vă merg afacerile?
D.B: Prost, normal, cum merge toată România. Sincer, nu sunt un mare afacerist, sunt un deschizător de drumuri, de asta sunt convins, dar apoi nu mai am răbdarea să pun baze și să duc afacerea mai departe, deci și în cazul ăsta deși a mers bine acest parc, eu am fost cel cu ideea.

Și a fost o nebunie pentru că e prima chestie de acest gen din țară post-revoluție, pentru că înainte existau niște chestii similare, bineînțeles s-au învechit, au fost furate, fierul dat la fier vechi, capitalism de junglă de-al nostru și am zis hai să fac o treabă nouă să vină cumva în întâmpinarea unui segment care exact asta așteaptă.

Există încă niște tentative, în sensul de sisteme similare, dar eu am luat sistemul cel mare pe care se pot învârti pe un lac niște copii curajoși și se dau și peste cap, peste niște obstacole, e o întreagă nebunie.

m intrat în politică dintr-o glumă
R: Acum șapte ani, ați acceptat o funcție….

D.B: Așa, da…era așa, a fost o glumă pe care lumea a luat-o mult prea în serios. Un amic de-al meu care era în vremea aceea ministru și pe vremea căruia s-a inventat o lege strâmbă, care ne-a costat pe noi artiștii vreo doi-trei ani de… domnul Sebastian Vlădescu (ministru de Finanțe, n.red.), dar vremurile erau ale lui Băsescu și pe vremea aceea încercând să tot aducă bani la Buget, a dat o lege care a afectat foarte mult artiștii.

Am fost puși în situația de a da niște bani înapoi pe care nu îi luasem niciodată, în fine și a fost o întreagă dispută pe chestia asta. Însă el fiindu-mi amic, la o discuție la care erau și toți consilierii lui, mi-a spus: “Domnule, mai am un loc. Vrei să fii consilierul meu?”.

Și am spus da, fără niciun fel de problemă. Și mi-a spus: “Semnează tu!”, era un vraf de hârtii albe pe birou. Și am semnat bineînțeles ca primarul, aiurea, adică numai așa în glumă, el a pus o parafă și din momentul ăla am fost consilierul lui timp de vreo cinci luni, după care am reușit să fug de acolo.

Ce sfat le-ați da politicienilor din România?

D.B: Să se lase!

R: Toți?

D.B: Toți! Nu avem nevoie de ei, țara merge și fără ei. Sunt convins de lucrul acesta. Dacă am putea să avem un set de 100 de legi pe care să le respectăm cu strictețe eu cred că ne-am descurca foarte bine sau dacă nu se lasă, să mai pună mâna să mai citească ceva. Vin foarte mulți neaveniți, oameni fără cultură, fără educație, intră în politică unii crezând și unii chiar reușind să ajungă foarte sus, să parvină. Or lucrul acesta îl fac doar pentru ei înșiși. Nu și pentru restul. Să nu intre în politică dacă nu iubesc oamenii pentru că dacă nu îți iubești concetățenii și îi consideri așa, un fel de pleavă pe care să o muți de colo-colo, iarăși e o greșeală. Dar ce spun eu, suntem visători, nu?