(Last Updated On: October 19, 2017)

Ikea a anunțat miercuri că a obținut toatre autorizațiile pentru construirea unui nou magazin în București, pe bulevardul Theodor Pallady, al doilea din Capitală și din România, şi estimează că va finaliza lucrările până la finalul anului viitor, scrie Digi 24. Următoarele magazine Ikea vor fi deschise în Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca, retailerul căutând la acest moment terenuri în zonă. Ikea estimează că aceste magazine ar putea fi deschise în 2020-2021.

”Primăria Sectorului 3 al Municipiului Bucureşti a eliberat ieri, 17 octombrie 2017, autorizaţia de construire pentru cel de-al doilea magazin Ikea din Bucureşti. Compania şi-a propus începerea lucrărilor de construcţie în curând şi va transforma acest vis în realitate, până la finalul anului 2018, când Ikea Pallady se va deschide pentru a întâmpina şi mai mulţi români”, se arată în comunicat.

După 10 ani pe piața din România, Ikea deschide al doilea magazin. Urmează Cluj, Brașov și Timișoara 1

Cel de-al doilea magazin Ikea din Bucureşti va avea o suprafaţă construibilă de aproximativ 37.000 mp, devenind astfel cel mai mare magazin Ikea din Europa de Sud-Est la data deschiderii.

„Pentru că am obţinut deja Autorizaţia de Construire pentru amenajare şi sistematizare teren şi împrejmuire provizorie în luna septembrie, constructorul general a început pregătirea terenului şi împrejmuirea perimetrului magazinului IKEA Pallady,” a declarat Vladislav Lalić, Property and Expansion Manager IKEA South-East Europe.

În septembrie, compania a anunţat că cel de-al doilea magazin din România va fi construit de antreprenorul Bog’Art, iar investiţia va fi de 80 de milioane de euro.

În România, grupul suedez a deschis în 2007 primul şi singurul magazin în nordul Bucureştiului, în zona comercială Băneasa. Următoarele magazine Ikea vor fi deschise în Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca, retailerul căutând la acest moment terenuri în zonă. Ikea estimează că aceste magazine ar putea fi deschise în 2020-2021.