DECLARAȚII! Klaus Iohannis îi ține partea premeirului României. Ce va face Liviu Dragnea? “Eu cred ca premierul e de buna credinta si doreste sa aiba o echipa performanta”

(Last Updated On: October 12, 2017)

Klaus Iohannis se poziționează alături de premierul Mihai Tudose așa cum nu făcuse în cazul lui Grindeanu. Dacă vă mai aduceți aminte, Grindeanu a rămas singur în Guvern cu Ponta după ce Iohannis a spus că este o problemă strict a PSD. Acum președintele îi dă dreptate lui Tudose, miniștri penali nu au ce căuta în Guvern, și își pune problema dacă POSD poate conduce țara după două guverne eșuate în 10 luni.

Klaus Iohannis citat de hotnews.ro: “Daca si acest Guvern ar cadea, atunci, cu siguranta, ar trebui sa imi pun intrebarea, extrem de serios, daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze”, a afirmat joi presedintele Klaus Iohannis, prezent, la Craiova, alaturi de premierul Mihai Tudose, la uzina Ford, la lansarea noului model Ford EcoSport. Raspunzand unei intrebari, seful statului a spus ca un guvern tehnocrat nu este o solutie in acest moment.

El a adaugat ca “Eu cred ca premierul e de buna credinta si doreste sa aiba o echipa performanta. La aproape un an de la castigarea alegerilor, asteptam ca PSD sa vina cu rezultate tangibile pentru romani. Daca e nevoie de o remaniere pentru asa ceva, atunci remaniere sa fie.”

“Nu vad nicio piedica, daca se doreste, se poate pune in practica o guvernare care aduce rezultate”, a mai spus Klaus Iohannis.

Seful statului spune ca “Nu ma intereseaza daca primesc demisii sau demiteri, important e sa avem o echipa guvernamentala care nu are probleme de integritate. Persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in primul rand al functiilor statului. In politica nu functioneaza prezumtia de nevinovatie, prezumtia de nevinovatie functioneaza in justitie. Pentru un politician care merge in fata poporului conteaza integritatea, sa nu fie suspectat de nimic.”

Intrebat daca a vorbit cu Liviu Dragnea si C. P. Tariceanu, Klaus Iohannis a raspuns ca: “Nu, nu am vorbit in ultimele zile.”